Μενού
Αστυνομία στην Πάτρα
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πάτρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγήθηκε, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα.

Με περιοριστικούς όρους για την ίδια υπόθεση στην Πάτρα αφέθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έξι συλληφθέντες ενώ αύριο, Μ. Τετάρτη (1/5) θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, είχαν συλλάβει την περασμένη Παρασκευή συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικους για διακίνηση κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, ακόμη και μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

Πάτρα: Πώς επιχειρούσαν οι συλληφθέντες

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μέσα στο σχολικό συγκρότημα, είχαν βρει 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το σχολικό συγκρότημα χρησιμοποιείτο ως χώρος των ναρκωτικών, αλλά και ως ορμητήριο για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα αρχηγικά μέλη της σπείρας επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Eπίσης στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι εκείνοι που σχετίζονται με τον θάνατο του 16χρονου κοριτσιού στον Βύρωνα τον Νοέμβριο του 2023. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν γίνει συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι το «κενό» στην διακίνηση ναρκωτικών ανέλαβαν να το «καλύψουν» τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας.

Οι δράστες δραστηριοποιούνταν τους τελευταίους έξι μήνες σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι προμηθεύονταν από τη συμμορία με ναρκωτικές ουσίες, αφού προηγουμένως τα μέλη τους είχαν κανονίσει συνάντηση στα συγκεκριμένα σημεία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων. Επίσης, τα μέλη με την παραμονή τους στα πάρκα και τις πλατείες, προσέλκυαν νέους υποψήφιους αγοραστές ανάμεσα τους και ανήλικοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA