Μενού
συλληψη
Σύλληψη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η αποκάλυψη δυο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά σε Πάτρα και Αθήνα με την εμπλοκή εφήβων. Ειδικότερα στον ανακριτή Πάτρας συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ακόμα και μέσα σε σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι είναι φοβισμένοι και με δυσκολία μιλούσαν στους αστυνομικούς για την υπόθεση. Χθες μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας, ο οποίος εκπροσωπεί τον μικρότερο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 13 ετών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πιέστηκε από ενήλικους που τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τα ναρκωτικά μέσα στο σχολείο.

Γνωρίστηκαν στη γειτονιά με τους διακινητές και για να τον προσεγγίσουν αρχικά τον έθισαν δίνοντας του ναρκωτικά και κάνοντας τον χρήστη, πριν τον πιέσουν να αρχίσει την διακίνηση». Ο κ. Βαβαρούτας πρόσθεσε ότι οι γονείς του 13χρονου δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα, ενώ και το σχολείο δεν είχε δείξει την απαραίτητη διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα που λίγο – πολύ ήταν γνωστό.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα αρχηγικά μέλη της σπείρας επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Eπίσης στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι εκείνοι που σχετίζονται με τον θάνατο του 16χρονου κοριτσιού στον Βύρωνα τον Νοέμβριο του 2023. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν γίνει συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι το «κενό» στην διακίνηση ναρκωτικών ανέλαβαν να το «καλύψουν» τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας.

Οι δράστες δραστηριοποιούνταν τους τελευταίους έξι μήνες σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι προμηθεύονταν από τη συμμορία με ναρκωτικές ουσίες, αφού προηγουμένως τα μέλη τους είχαν κανονίσει συνάντηση στα συγκεκριμένα σημεία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων. Επίσης, τα μέλη με την παραμονή τους στα πάρκα και τις πλατείες, προσέλκυαν νέους υποψήφιους αγοραστές ανάμεσα τους και ανήλικοι.

Μάλιστα τα μέλη της συμμορίας επικοινωνούσαν μεταξύ τους για το καθορισμό των αρμοδιοτήτων μέσω διαδικτυακών εφαρμογών συνομιλίας. Στις συνομιλίες τους, απευθύνονταν μεταξύ τους με ψευδώνυμα και έκαναν χρήση ειδικών λέξεων, όταν αναφέρονταν στις ποσότητες των ναρκωτικών που εμπορεύονταν και στα χρηματικά ποσά. Επιπλέον τα μέλη δέχονταν εντολές και οδηγίες για την εκτέλεση όλων των σταδίων της διακίνησης, για το «που», «πότε» και σε «ποιον» θα παραδώσουν τις ουσίες, από δύο μέλη (20χρονοι) που ήταν και τα αρχηγικά.

Κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε και ένα 16χρονο μέλος, ενημερώνοντας τα αρχηγικά για τα χρήματα που αποκόμιζαν από τις πωλήσεις και για τις κινήσεις όλων των μελών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι ναρκωτικές ουσίες που εντοπίστηκαν κατά τη σωματική έρευνα στα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιμελώς κρυμμένες σε εσώρουχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA