Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός της γερμανικής καγκελαρίας είναι πλέον η Ανγκελα Μέρκελ με τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, να εγκαινιάζει τη συνταξιοδότησή της με μία βόλτα στο... σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, η, πλέον τέως, καγκελάριος εθεάθη το πρωί της Πέμπτης (9/12) να σπρώχνει καροτσάκι του σούπερ μάρκετ στο «Hit Ullirich» του Βερολίνου, με τον φωτογραφικό φακό της Bild να την «συλλαμβάνει» στην πρώτη της ουσιαστικά έξοδο μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία.

Διαβάστε ακόμη: Καρλ Λάουτερμπαχ: Λάτρης του Twitter και των παπιγιόν o νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας - Εχει μπει στο μάτι των αρνητών

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η Ανγκελα Μέρκελ στις 08:20 χθες το πρωί, έκανε τα ψώνια της μαζί με τον σωματοφύλακά της, φορώντας μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο που διατηρεί ως τέως καγκελάριος της Γερμανίας.

Πενταψήφια η σύνταξη της Μέρκελ

Οπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα 16 χρόνια που πέρασε ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας, της εξασφάλισαν μία παχυλή σύνταξη καθώς ο μηνιαίος μισθός της υπολογίζεται στα 25.000 ευρώ, συν άλλα 10.000 ευρώ τον μήνα ως βουλευτής στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag), στην οποία ανήκε για περισσότερα από 30 χρόνια. Η επί 16 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας θα συνεχίσει να λαμβάνει τον μισθό της για τρεις μήνες και στη συνέχεια το μισό ποσό για 21 μήνες, ως μεταβατικό μισθό. H σύνταξη που θα λάβει υπολογίζεται περίπου σε 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, η Ανγκελα Μέρκελ ενδέχεται να περνά περισσότερο χρόνο πλέον στην Ιταλία παρά στη Γερμανία, καθώς ο σύζυγός της, Γιοαχίμ Ζάουερ, είναι μέλος στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο από τον Ιούνιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA