Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκκεντρικός, υποστηρικτής των lockdown, φανατικός χρήστης του twitter, λάτρης των παπιγιόν και... αρνητής του αλατιού. Είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, που τα δύο τελευταία χρόνια, αυτά της πανδημίας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Η Βουλή έχρισε κι επίσημα καγκελάριο τον Ολαφ Σολτς - Τέλος εποχής για Μέρκελ

Ο Λάουτερμπαχ εκλέγεται βουλευτής εδώ και μιάμιση δεκαετία, αλλά μόλις έγινε γνωστό πως θα εμπλακεί με το Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε ολόκληρη καμπάνια στα social media -και ιδιαίτερα στο αγαπημένο του twitter όπου έχει 730χιλ. followers- υπέρ του. Το hashstag #WirwollenKarl, δηλαδή «Θέλουμε τον Καρλ» έγινε ένα από τα κορυφαία trend στη χώρα, για ένα πρόσωπο που φιγουράρει συχνά στα τηλεοπτικά δίκτυα με τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας να χαρακτηρίζονται σκληρές.

https://twitter.com/Karl_Lauterbach/status/1467806125009551368?ref_src=twsrc^tfw

Ο 58χρονος καθηγητής επιδημιολογίας είναι άλλωστε υπέρμαχος των αυστηρών lockdown ενώ τον έχουν χαρακτηρίσει ως «Κασσάνδρα» μιας και συχνά πυκνά προειδοποιεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν επαρκούν. Ζητούσε τακτικά μια πιο σκληρή στάση και περισσότερους περιορισμούς στην πολιτική της Γερμανίας για τον κορονοϊό και σχεδόν πάντα οι προβλέψεις του πραγματοποιούνταν.

Πέρα από βουλευτής είναι και επίκουρος καθηγητής πολιτικής υγείας με δύο διδακτορικούς τίτλους και ερευνητικό και διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι τακτικός καλεσμένος σε talk show, δίνει συνεντεύξεις και κάνει τακτικά tweet, μερικές φορές και ανά μία ώρα. Τι τελευταίο διάστημα ζητούσε διαρκώς περιορισμό των επαφών και υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στο στόχαστρο αρνητών του κορονοϊού και αντιεμβολιαστών με το μίσος εναντίον του να φτάνει ακόμη και σε απειλές θανάτου! Όπως αναφέρουν οι FT ο Λάουτερμπαχ έχει δηλώσει πως η Γερμανία «θα κερδίσει τη μάχη κατά της πανδημίας και θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για περαιτέρω πανδημίες».

Μοναχικός και... εχθρός του αλατιού και της γραβάτας

Οι Γερμανοί τον χαρακτηρίζουν ως μοναχικό και εκκεντρικό βουλευτή. Είναι χαρακτηριστικό πως απέχει από την κατανάλωση αλατιού και μάλιστα έχει προσαρμοστεί ανάλογα και το catering στο γερμανικό κοινοβούλιο. Παράλληλα έχει γίνει γνωστός για την προτίμησή του στα παπιγιόν και εξηγώντας το έχει αναφερθεί σε έρευνες που αποδεικνύουν πως οι γραβάτες των γιατρών είναι μεγάλη εστία μικροβίων! Ωστόσο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κάτι που επιβεβαιώνει και το ποσοστό του 45,6% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που έλαβε στην εκλογική του περιφέρεια, το Λεβερκούζεν.

Καρλ Λάουτερμπαχ: Το ανέκδοτο με τον 8χρονο

Για τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, στη Γερμανία κυκλοφορούν ακόμη και ανέκδοτα, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο της... συνομιλίας του με ένα 8χρονο παιδί. Σύνφωνα με αυτό «Ο Λάουτερμπαχ συναντάει στον δρόμο έναν πιτσιρίκο και τον ρωτάει: "Πόσο χρονών είσαι;". "Οκτώ", απαντάει εκείνο και ο Λάουτερμπαχ το αποπαίρνει: "Οκτώ; Στην ηλικία σου εγώ είχα κλείσει τα εννιά"».

https://twitter.com/MeierSchulze2/status/1466675463116541952?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/SyGi20047004/status/1466673809805746180?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA