Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας διεξάγουν έρευνα καθώς ένας άνδρας φέρεται να έλαβε έως και 10 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα. «Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε η εκπρόσωπος εμβολιασμού και ανοσοποίησης κατά του Covid-19, Astrid Koornneef. Ο άνδρας φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια επί πληρωμή, μετά από πίεση αντιεμβολιαστών

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: «Αναγκάστηκα να δουλέψω ως ταξιτζής μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης» - Η σπάνια εξομολόγηση

Στη Νέα Ζηλανδία, για να χορηγηθεί ένα εμβόλιο, το άτομο πρέπει να παράσχει στον εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του, αλλά δεν απαιτείται περαιτέρω ταυτοποίηση.«Επειδή δεν απαιτείται από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν ταυτότητα με φωτογραφία όταν κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσιτή, αυτό καθιστά το σύστημα ευάλωτο στην κατάχρηση από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων», εξήγησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Helen Petousis-Harris, από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ. 

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια. Όπως σημείωσε, υπάρχουν φήμες ότι κάποιοι πληρώθηκαν για να κάνουν το εμβόλιο για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA