Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τη λύπη του για την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αποκαλύπτοντας ότι έπρεπε να εργαστεί ως οδηγός ταξί για να συμπληρώσει το εισόδημά του. Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ως «την κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας», μια δήλωση που, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να πυροδοτήσει εικασίες για τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου απέναντι στην Ουκρανία, πρώην μέλος της ΕΣΣΔ.

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποίηση των G7 προς Ρωσία: Αν επιτεθείτε στην Ουκρανία θα υπάρξουν συνέπειες

Μπορεί να είναι ευρέως γνωστό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν βλέπει ως τραγωδία την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που μιλάει για τις προσωπικές δυσκολίες που βίωσε εκείνη την περίοδο. «Μερικές φορές χρειαζόμουν να βγάλω επιπλέον χρήματα. Εννοώ, να βγάλω χρήματα πίσω από το τιμόνι, ως ιδιώτης οδηγός. Για να είμαι ειλικρινής είναι δύσκολο να μιλάω για αυτό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια», σημειώνει ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με το BBC, εκείνη την περίοδο τα ταξί ήταν σπάνια στη Ρωσία, και πολλοί ιδιώτες προσέφεραν κούρσες σε αγνώστους με το αμάξι τους για να τα βγάλουν πέρα. Υπήρχαν κάποιοι μάλιστα που χρησιμοποιούσαν ως «ταξί» ακόμα κι ασθενοφόρα.

Ειναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος υπηρέτησε ως πράκτορας της KGB. Στις αρχές του '90 ωστόσο, εργαζόταν στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σομπτσάκ. Ο ίδιος επιμένει ότι παραιτήθηκε από την KGB μετά το «πραξικόπημα» του Αυγούστου του 1991 εναντίον του προέδρου της ΕΕΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που τελικά οδήγησε στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA