Μενού
Γιάννης Τοπαλούδης
Γιάννης Τοπαλούδης | EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ανέφερε πως η κόρη του είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού, έναν χρόνο πριν τη δολοφονία της, αλλά οι αστυνομικοί την είχαν διώξει.

«Έναν χρόνο πριν (σ.σ. τη δολοφονία) και μιλάω για τον Νοέμβριο του 2017, είχε γίνει βιασμός της Ελένης. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα, βρήκε το σθένος 20 χρονών, για να καταγγείλει το συμβάν γιατί υπήρχε και ένα βίντεο. Και ο αξιωματικός και αστυνομικός που ήταν υπηρεσία τής είπαν "πήγαινε να βρεις το βίντεο, αποδεικτικά στοιχεία και έλα μετά να κάνεις τη μήνυση". Αν ήταν το δικό τους το παιδί, έτσι θα το έδιωχναν;».

Μετά τη δολοφονία της, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν αυτοβούλως για να καταθέσουν σχετικά με τον βιασμό και μετά την έρευνα που έγινε σε βάρος τους, για τον χειρισμό της υπόθεσης, «τους έβγαλαν λευκές περιστερές. Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και στην περίπτωση της Κυριακής».

Σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης, έκρινε πως «δυστυχώς, δεν θα είναι και η τελευταία. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω. Η συνεχεία θα είναι ακόμα και πιο φρικιαστική, ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση».

Παρατήρησε πως υπάρχει, γενικώς, μία έξαρση βίας: έμφυλη, οπαδική, μεταξύ ανηλίκων, και σημείωσε πως «αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα για την κλιμακούμενη κοινωνική βία θα έχουμε μία έκρηξη από την ίδια την κοινωνία». 

Καταλήγοντας ευχήθηκε δύναμη στην οικογένεια της νεαρής. «Όσα χρόνια κι αν περάσουν, είναι σαν να μην πέρασε ένα λεπτό. Η ζωή της οικογένειας ενός θύματος, χωρίζεται στο πριν και μετά τη δολοφονία, όταν επέρχεται ο ψυχικός μας θάνατος». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA