Μενού
Ο Θάνος Λούδος στο Cash or Trash
Θάνος Λούδος | (Instagram @thanosloudos)
  • Α-
  • Α+

Ο Θάνος Λούδος συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής Cash or Trash, το 2019. Ο ειδικός συνεργάτης της εκπομπής με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Μοιραράκη έχει καταγωγή από Τυχερό Έβρου, γεννήθηκε στην Αξεναδρούπολη και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θάνος Λούδος είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη, το Δίκαιο & την Οικονομία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επιπλέον κατέχει δίπλωμα ως Applied Jewelry Professional από το Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής (GIA).

Είναι ο νεότερος δημοπράτης στην Ελλάδα, διοργανώνει μέσω του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions εξειδικευμένες δημοπρασίες έργων τέχνης, πολύτιμων ρολογιών, σπάνιων κοσμημάτων καθώς και φιλελληνικών και ιστορικών αντικειμένων.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο loudos.gr, διοργανώνει φιλανθρωπικές δημοπρασίες για συλλόγους και οργανισμούς, ως δημοπράτης αυτόνομα ή ως οίκος δημοπρασιών Loudos Auctions.

Το 2019 ίδρυσε τον οίκο δημοπρασιών Loudos Auctions  και τον Μάιο του ίδιου έτους την γκαλερί Loudos Fine Art η οποία μετονομάστηκε το 2021 σε Loudos Contemporary.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα Τέχνη και Οικονομία, Τέχνη και Επενδύσεις και άλλα. Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια από το 2018 με θέμα The Auction Business για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Art Law and Arts Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Θάνος Λούδος: «Το πρώτο αντικείμενο που εκτίμησα ήταν μια συλλεκτική κούκλα της Βουγιουκλάκη»

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Breakfast@Star» ο Θάνος Λούδος είχε μιλήσει για τη συμμετοχή του στην εκπομπή και είχε αποκαλύψει το πρώτο αντικείμενο που εκτίμησε. «Ήταν μια συλλεκτική κούκλα της Αλίκης Βουγιουκλάκη».

«Η πρώτη κουβέντα που μου είπε η Δέσποινα Μοιραράκη ήταν: «είμαστε ομάδα. Πάμε μαζί. Θα σε βοηθήσω». Έχω μάθει πολλά δίπλα στη Δέσποινα Μοιραράκη. Όταν με πήραν τηλέφωνο για το Cash or Trash ήμουν στον Εθνικό Κήπο. Έκανα δοκιμαστικό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία» είχε δηλώσει επίσης ο εκτιμητής της εκπομπής.

«Χαίρομαι με τις αντιδράσεις του κόσμου»

«Στον δρόμο με αναγνωρίζουν και μου ζητούν να εκτιμήσω πράγματα που μου δείχνουν. Είναι τιμή για μένα που ένας άνθρωπος σταματά αυτό που κάνει και έρχεται να μου μιλήσει. Η πρώτη μου δημοπρασία έγινε στη ΔΕΘ το 2018. Είχε πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία. Οι κοπέλες που με προσεγγίζουν στα social media μου ζητούν να εκτιμήσω ένα αντικείμενο…» ανέφερε επίσης ο Θάνος Λούδος.

Πώς ερωτεύτηκε τη δουλειά του

Ο Θάνος Λούδος είχε αποκαλύψει μάλιστα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «The 2Night Show» πώς ξεκίνησε και αγάπησε αυτή τη δουλειά που κάνει. 

«Είναι σαν να με επέλεξε αυτή η δουλειά. Πήγα στον αδερφό μου στο Λονδίνο, περάσαμε από τον οίκο Sotheby's και μπήκα μέσα από περιέργεια, είδα ένα μεγάλο τραπέζι με σειρά ανθρώπων στα τηλέφωνα, να υπάρχει αδρεναλίνη. Είδα μια δημοπρασία, έπαθα την πλάκα μου και ερωτεύτηκα αυτή τη δουλειά» είχε αποκαλύψει ο Θάνος Λούδος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA