Μενού
Adonis Georgiadis
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υπογραμμίζοντας ότι παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα του βουλευτή της ΝΔ για να πάρει κρεβάτι ΜΕΘ ο πατέρας του, «δεν πήρε γιατί δεν προβλεπόταν».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά:

«Θέλω να πω τα θερμά μου συλληπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του γιατρού για το φακελάκι, η καταγγελία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του βουλευτή δεν πήρε ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν.

«Παρότι μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Καλλιάνος πενήντα φορές, δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ, διότι δεν προβλεπόταν. Δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση υπέρ του πατρός Καλλιάνου.

Εγώ ως υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ διότι υπάρχει ένα διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα. Οι μόνοι που μπορούν να ανεβάσουν αίτημα για κρεβάτι, είναι οι ίδιοι οι γιατροί με συγκεκριμένα κριτήρια», δήλωσε συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Όταν ζητήθηκε κρεβάτι βρέθηκε. Άρα δεν ήταν θέμα ελλείψεων ΕΣΥ. Είχα την ίδια εικόνα με τον Καλλιάνο για τον πατέρα του από τους γιατρούς ότι πηγαίνει καλά, για το εύρος των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι «την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται» και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου Αττικόν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA