Μενού
giannis-kallianos
Γιάννης Καλλιάνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νομικά θα κινηθεί ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του, ενώ, όπως είπε, την υπόθεση θα αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν».

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, ανέφερε μεταξύ άλλων «αν είχαν ακούσει αυτά που είπε ο αδερφός μου εκείνη την ώρα [...] γιατί ήξερε το ιατρικό παρελθόν του πατέρα μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν δίπλα μου στο αυτοκίνητο».

Ο Γιάννης Καλλιάνος χαρακτήρισε τον υπεύθυνο ιατρό ως «εγωιστή», ενώ είπε ότι έχει τα μηνύματα που τού έστελνε για τον πατέρα του, τα οποία, όπως είπε θα κατατεθούν στον Αλέξη Κούγια. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα κινηθεί «σκληρά» και «επιθετικά νομικά».

«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του», είπε επίσης ο γνωστός μετεωρολόγος.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε στο «Live News»: «Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής φύσης, είμαι υπουργός, όχι γιατρός. Οι ευθύνες το υπουργού και της κυβέρνησης είναι αν υπήρξαν: διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας -που υπήρξε- γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου».

Έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο αναδεικνύει ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν διπλασιαστεί τα παράπονα των πολιτών από τις παροχές του ΕΣΥ.

«Στην ίδια έρευνα έχει επιδεινωθεί και η κατάσταση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όχι μόνο στο ΕΣΥ. Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας. Το ερμηνεύω ως μια αυτόματη επιστροφή στην συνήθη εικόνα που έχει το σύστημα υγείας μετά την πανδημία», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ΄το δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι από τα καλύτερα που έχουμε».

«Το πρώτο θέμα στο Συμβούλιο υπουργών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Ε.Ε. και μάλιστα η Κομισιόν τόνισε πώς θα βρούμε γιατρούς και νοσηλευτές στην ΕΕ. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας», υπογράμμισε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA