Μενού
estiatorio
Εστιατόριο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην εστίαση υπάρχει μία νέα πολιτική που ακολουθούν αρκετά καταστήματα τον τελευταίο καιρό σε πολλές χώρες της Ευρώπης και που φαίνεται πως αρχίζει να εμφανίζεται ως τάση και στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μαγαζιά χρεώνουν με κάποιο ποσό ανά άτομο την κράτηση ώστε να μην χάνουν τραπέζια αν κάποιος πελάτης δεν εμφανιστεί.

Ειδικότερα, την πολιτική αυτή εφαρμόζει κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη με τον ιδιοκτήτη του να εξηγεί μέσω TikTok τον λόγο για τον οποίο χρεώνει με 20 ευρώ/άτομο την κράτηση τραπεζιού.

Προσθέτει δε πως το ποσό που προπληρώνει ο πελάτης αφαιρείται από τον τελικό λογαριασμό.

Αναλυτικά στην ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναφέρει;

«Για να κάνεις κράτηση από εδώ και πέρα στο μαγαζί, θα προπληρώνεις 20 ευρώ το άτομο. Θέλεις να κλείσεις για 6 άτομα τραπέζι; Θα προπληρώνεις 120 ευρώ. Και γιατί το κάνουμε αυτό; Εδώ και τόσα χρόνια είχαμε, χαρτί, στυλό και γράφαμε τις κρατήσεις μαζί με ένα τηλέφωνο. Τι γίνεται εάν ο πελάτης δεν απαντάει; Τι γίνεται εάν δεν εμφανιστεί ποτέ;

Εγώ θα χάνω ένα τραπέζι και θα χρεώνομαι ενώ θα μπορούσα να είχα βάλει κάποιον άλλο πελάτη εκεί πέρα; Όχι. Γι' αυτό επειδή στην Αθήνα και σε όλη την Ευρώπη υφίσταται αυτό σαν πολιτική, καλό είναι να ξυπνήσει και λίγο η Θεσσαλονίκη με εμάς πρωτοπόρους στην εστίαση. Θα πρέπει να προπληρώνεις για να έρθεις αν θέλεις να κάνεις κράτηση γιατί υπάρχει και το walk in. Αλλά εκεί υπάρχει πάντα το ρίσκο, ενδεχομένως να μην υπάρχει τραπέζι. Τα 20 ευρώ που θα προπληρώνεις θα αφαιρούνται από τον τελικό λογαριασμό».

@george.tokidis Δες το ΟΛΟ και γράψε μου αν συμφωνείς ή διαφωνείς και ΓΙΑΤΙ! ❤️ #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - George Tokidis

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA