Μενού
epeisodia-thessaloniki
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μετά το τέλος των πορειών για τα 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε τουλάχιστον 14 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το ΑπΕ-ΜΠΕ, οι τρεις από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών.

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στην περιοχή της Καμάρας, με τους ένστολους να απαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια, υπήρξε κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ αποσύρθηκε ο φραγμός που είχαν στήσει αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του Συντριβανίου για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ΑΠΘ και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.

Επεισόδια και προσαγωγές στην Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ στην Πάτρα, όταν ομάδα ατόμων, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. 

Τα άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ όταν έφθασαν στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Γούναρη, έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ η ομάδα των ατόμων κινήθηκε προς την περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ, ενώ έχουν ήδη γίνει προσαγωγές.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση είχε αφετηρία έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στη οδό Κορίνθου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA