Μενού
souvlaki
Σουβλάκι. | ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Limit up έχουν «χτυπήσει» πλέον οι τιμές δύο παραδοσιακών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας. Ο λόγος για το σουβλάκι και τη χωριάτικη σαλάτα, οι τιμές των οποίων στα καταστήματα εστίασης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με το Mega, το σουβλάκι πίτα γύρο με από όλα, μόλις πριν από έναν χρόνο κόστιζε από 2,20 έως 2,50 ευρώ, ενώ σήμερα πωλείται το λιγότερο 3,20 ευρώ και φτάνει έως τα 3,50 ευρώ.

«Δεν μπορείς να το πεις ακριβό. Το κρέας έχει διπλάσια τιμή, η πίτα διπλάσια τιμή, όλα τα προϊόντα είναι πάνω», λένε εστιάτορες στο Mega. Την ίδια ώρα, η χωριάτικη σαλάτα πέρυσι κόστιζε από 4,70 μέχρι 6 ευρώ, ενώ σήμερα πωλείται από 7,50 μέχρι και 12 ευρώ.

Πάντως, ακόμα και οι τιμές στις πίτσες είναι «αλμυρές». Από 5,50 έως 7,40 ευρώ που πωλούνταν το 2022, σήμερα η πιο φθηνή κοστίζει 7,60 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 9,90 ευρώ. 

Άδεια τραπέζια

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες της εστίασης βλέπουν τα τραπέζια τους να αδειάζουν και οι διανομείς τις παραγγελίες να μειώνονται. «Αυτό έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι κάτι αναπόφευκτο για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», τονίζουν άνθρωποι του κλάδου.

Η εστίαση δέχεται ισχυρό πλήγμα από την ακρίβεια και οι επιχειρηματίες ζητούν πλέον ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA