Μενού
Kiriakos Mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • Α-
  • Α+

Σε τροχιά ευρωεκλογών επανέρχεται ο Πρωθυπουργός από σήμερα (19/04) άμα τη επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς η 9η Ιουνίου πλησιάζει και ο ίδιος επιθυμεί να εκπέμψει όσο το δυνατόν πιο έντονα και σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές είναι εφικτό δια ζώσης τα μηνύματα της ΝΔ για την κρισιμότητα της κάλπης την οποία έχει αναγάγει σε εθνική κάλπη θέτοντας ξεκάθαρα ως διακύβευμα τη σταθερότητα της χώρας.

Το νήμα των περιοδειών του ανά την Ελλάδα θα πιάσει ξανά από τη Λέσβο, όπου θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ ακολουθώντας την εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη στρατηγική των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, θα αδράξει την ευκαιρία να συνδυάσει την επίσκεψή του με την παράδοση ενός ακόμη αναπτυξιακού έργου υποδομών, αυτού του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Διαβάστε ακόμη: Στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με την κίνηση αυτή εξάλλου μπορεί να αναδείξει εμπράκτως τη συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αφενός ως προς την έγνοια της για την ανάπτυξη της περιφέρειας και των νησιών μας, αφετέρου ως προς τη δέσμευσή του ότι μετά την κατασκευή η 2η τετραετία θα ταυτιστεί με την ωρίμανση και παράδοση πια μεγάλων έργων υποδομής που αλλάζουν την όψη της χώρας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, καταδεικνύει το μετρήσιμο αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, το οποίο υπογραμμίζει συχνά ως μία βασική διαφορά της ΝΔ με τους πολιτικούς αντιπάλους.

Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει επίσης με πολίτες στη Μυτιλήνη και την Καλλονή, ξορκίζοντας για μία ακόμη φορά τη χαλαρή ψήφο ή την ενδεχόμενη ψήφο διαμαρτυρίας για συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς όπως αναμένεται να τονίσει η χώρα δεν έχει περιθώρια για νέες περιπέτειες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι οι ευρωεκλογές μπορεί να μην είναι εθνικές εκλογές, αλλά θα παράξουν αποτελέσματα ως προς τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα και έχει ήδη ζητήσει από τους πολίτες την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στη ΝΔ, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η πορεία προόδου και ανάπτυξης. Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και «τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει στη χώρα και για τις οποίες εσείς μας δώσατε εξουσιοδότηση», αναμένεται να τονίσει.

Ο «χάρτης» για της Ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βαδίσει στο μονοπάτι που έχει χαράξει ήδη και για τα γαλάζια στελέχη. Αυτού της διατύπωσης θετικού λόγου, καλώντας τους πολίτες να στρέψουν την πλάτη στον μηδενισμό και το λαϊκισμό και να δουν τη μεγάλη εικόνα όσων έχει πετύχει η χώρα την τελευταία 5ετία. Πρόκειται, δε, να θέσει ως κριτήριο επιλογής στην κάλπη ποιο κόμμα μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στην Ευρώπη στο νέο εκλογικό κύκλο, να προστατεύσει τα συμφέροντα της και να διεκδικήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους που θα κάνουν τη δική τους ζωή καλύτερη.

Με φόντο, δε, τις νέες ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας για την απόφαση της Ελλάδας να δημιουργήσει δύο νέα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο, ο Πρωθυπουργός θα προσθέσει από τη Λέσβο εκ νέου στα διλήμματα των ευρωεκλογών τον υπεύθυνο πατριωτισμό έναντι του δήθεν πατριωτισμού στα λόγια, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το Διεθνές δίκιο και το Δίκαιο της θάλασσας». Στη «φαρέτρα» του επιπλέον θα βρίσκονται τα ορατά πια αμοιβαία οφέλη που μπορούν να έχουν Ελλάδα και Τουρκία από την επένδυση στη θετική ατζέντα όπως η απευθείας 7ήμερη βίζα εξπρές σε Τούρκους πολίτες σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταξύ των οποίων και η Λέσβος. Το μέτρο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφαιρεί γραφειοκρατικές δυσκολίες από τους Τούρκους που θέλουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά, εισφέροντας ταυτοχρόνως σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία.  

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, ενώ στον προεκλογικό αγώνα θα μπουν και κλιμάκια βουλευτών και υπουργών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παραμένουν οι διαρροές προς τα δεξιά της ΝΔ, αν και η συσπείρωση της κυβερνώσας παράταξης ανέκοψε την ανοδική τάση κομμάτων όπως η Ελληνική Λύση, τουλάχιστον σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA