Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ομιλία του Τούρκου προέδρου σε προεκλογική συγκέντρωση | AP Photos / Francisco Seco
  • Α-
  • Α+

Ανεβάζει τους τόνους σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία με το υπουργείο Άμυνας να προβαίνει σε ανάλογες δηλώσεις στον Τύπο.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε σχετικά: «Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο».

Οι ίδιες πηγές από την Τουρκία συμπληρώνουν πως: «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 08 Απριλίου 2024 ότι θα ανακηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο Πέλαγος και το Ιόνιο Πέλαγος».

«Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να ανακοινωθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στα "νησιά, νησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες" (σ.σ. χρησιμοποιείται το τουρκικό ακρωνύμιο EGAYDAAK) δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια» προσθέτουν σχετικά πηγές από την Τουρκία.

«Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την αποτροπή των μονομερών προσπαθειών της Ελλάδας για τη δημιουργία καθεστώτος μονομερώς» κατέληξαν οι ίδιες πηγές του υπουργείου στην Τουρκία για τα ελληνικά θαλάσσια πάρκα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA