Μενού
...
  • Α-
  • Α+

Οι δράσεις που εστιάζουν στο περιβάλλον είναι κρίσιμες για τις επιχειρήσεις καθώς αποτελούν βασικό μέρος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κατά συνέπεια της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Πλέουμε Μαζί», ένα πρόγραμμα που έχει το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Έχοντας αυτό ως πυξίδα, ο Όμιλος Attica από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ενσωματώνει στις δράσεις του τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην  Ελληνική επιβατηγό ακτοπλοΐα και δραστηριοποιείται με τις εταιρείες SuperFast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Anek Lines, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί συνεχώς να θέτει γερά θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Έτσι, δημιούργησε το πρόγραμμα «Πλέουμε Μαζί», ένα στρατηγικό πλάνο Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης με στόχο την σταθερή ενίσχυση του πνεύματος του εθελοντισμού με την έμπρακτη συνεισφορά και συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Πρόσφατα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, ο Όμιλος Attica υλοποίησε στον Πόρο την 6η περιβαλλοντική απόΔρασή του. Η 4ήμερη απόΔραση (4-7 Απριλίου) έφερε κοντά 92 εθελοντές του Ομίλου Attica, με 19 εθελοντές των ΜΚΟ «Aegean Rebreath» και «Πράκτορες του Πλανήτη» και δημιούργησε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο νησί με δράσεις που συνέβαλαν στον καθαρισμό του βυθού, αλλά και στην ενίσχυση μιας περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνης κουλτούρας.

Η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Ομίλου Attica στον Πόρο

...

Η αρχή της απόΔρασης στον Πόρο περιελάμβανε την εκπαίδευση των εθελοντών, μικρών και μεγάλων, με απώτερο στόχο, τη διαμόρφωση συνηθειών που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας κουλτούρας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον. Περισσότεροι από 280 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίθων του Πόρου συμμετείχαν σε σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τις δύο πρώτες ημέρες της απόΔρασης από την Aegean Rebreath και τους Πράκτορες του Πλανήτη με την υποστήριξη και τον συντονισμό της Αttica Group.

Για την Aegean Rebreath η εκπαίδευση είναι το αποτελεσματικότερο μέσο για την αλλαγή της κουλτούρας και των συνηθειών μας. Έτσι, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού της προγράμματος ενημέρωσε τους εθελοντές για το μέγεθος και τις βασικές αιτίες της θαλάσσιας ρύπανσης, εστιάζοντας πάντα στο μήνυμα ότι υπάρχουν λύσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

...

Με τη σειρά της η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη» συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση και δράση των παιδιών, τα οποία έμαθαν έμπρακτα πώς να προστατεύουν το περιβάλλον στην καθημερινότητά τους. Μέσα από πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και μυστικές αποστολές, οι Πράκτορες του Πλανήτη προσέφεραν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους πολίτες που αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον.

...

Μετά από όλα αυτά έφτασε η στιγμή να σηκώσουν μανίκια και να αναλάβουν Δράση. Ακολούθησε, λοιπόν, ένας 2ήμερος εκτενής καθαρισμός του βυθού του λιμανιού του Πόρου. Κατά τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, η ομάδα των 111 εθελοντών, υπό την καθοδήγηση της Aegean Rebreath, συνέλεξε και ταξινόμησε περισσότερα από περίπου 3.000 ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Πέραν από την σπουδαιότητα της έμπρακτης συμβολής στον καθαρισμό, η ενεργή συμμετοχή και η έντονη και ζωντανή εικόνα της διαδικασίας συλλογής χιλιάδων απορριμάτων από τον βυθό, ουσιαστικά κινητοποίησαν περαιτέρω τη νέα γενιά αλλά και συνολικά τους κατοίκους του νησιού.

...

Παράλληλα, ο όμιλος Attica με τον δικό του τρόπο κατάφερε για ακόμη μια φορά να καλλιεργήσει τις αξίες του εθελοντισμού στους εργαζόμενούς του, των οποίων η συμμετοχή σε αντίστοιχες δράσεις συνεχώς αυξάνεται.

Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση σήμερα. Και ο Όμιλος Attica έχει καταφέρει να το κάνει πράξη.

Advertorial

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA