Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είδε τον εφιάλτη να ζωντανεύει, αλλά την έσωσε ο Μάικ Τζέιμς με 2/3 βολές, 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και νίκησε με 74-75!

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 26-51 στο 23’, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προσπεράσουν με 75-74 χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τον άθλο τους.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε αρκετά καλά στην άμυνα δε μπορούσε να βρει εύκολα τρόπο να σκοράρει. Η ποιότητα των φιλοξενούμενων την έφερε μπροστά στο σκορ με 5-8 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Σλούκας έκανε αρκετά λάθη, ο Ελις αστόχησε σε δυο εξ επαφής προσπάθειες και ο Λαρεντζάκης σούταρε συνέχεια και άστοχα. Στην άλλη πλευρά ΦόιγκτμανΤζέιμς και Χίλιαρντ σκόραραν με ευκολία αφού εκτελούσαν ανενόχλητοι και έτσι η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 9-24 (10’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν καλύτερη άμυνα, ωστόσο στην επίθεση επέμεναν χωρίς λόγο (αφού αστοχούσαν) σε σουτ πίσω από τη γραμμή των 6.75. Η ΤΣΣΚΑ με ψυχραιμία και με απλό μπάσκετ βρήκε επιπλέον λύσεις από τους ψηλούς της (Φόιγκτμαν, Έρικ) και βρέθηκε στο +14 (15-29, 14’). Η εικόνα άλλαξε προς το ακόμη χειρότερο για τους Πειραιώτες και προς το ακόμη καλύτερο για την ΤΣΣΚΑ η οποία με τον Λούντμπεργκ να σκοράρει έφτασε στο +18 (21-39, 18’).

Θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μπουν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη με τον Τζέιμς να ανεβάζει τη διαφορά στο +25 (26-51, 23’). Σε εκείνο το σημείο τρεις ίδιες φάσεις (κλέψιμο ΜακΚίσικ, καλάθι ΜακΚίσικ) βοήθησαν τους γηπεδούχους να βρουν ένα σερί 9-0 και μείωσαν σε 35-51 (25’). Αυτό ήταν και το σημείο της αντεπίθεσης. Ο Βεζένκοβ με τον Σλούκα μπήκαν στην εξίσωση του σκορ και ο Ολυμπιακό μείωσε σε 49-57 (30’).

Η ΤΣΣΚΑ βρήκε γρήγορα κάποιους πόντους, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και έριξαν τη διαφορά στους τρεις πόντους με τρίποντο του Πρίντεζη και κάρφωμα του ΜακΚίσικ (62-65, 36’). Οι Πειραιώτες είχαν αλλάξει πλήρως την εικόνα τους, ήταν μία άλλη ομάδα και με τρίποντο του Βεζένκοβ προηγήθηκαν με 69-68 (38’) πριν απαντήσει με τρίποντο ο Τζέιμς (69-71, 39’).

Διαδοχικές καλές άμυνες και ένα κάρφωμα του Ζαν Σαρλ έκαναν το 72-71 (43’’ για τη λήξη) και ο Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ το 74-73. Με 2.5 δευτερόλεπτα για τη λήξη ο Σπανούλης έκανε φάουλ σε προσπάθεια για 3 πόντους και ο Τζέιμς με 2/3 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA