Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κάθετος με την European Super League o Γκουαρντιόλα: «Δεν είναι άθλημα αν δεν μπορείς να χάσεις»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε αποστάσεις από την επιλογή της Μάντσεστερ Σίτι να ιδρύσει μαζί με τις 11 υπόλοιπες ομάδες την ευρωπαϊκή Super League

Η Μάντσεστερ Σίτι με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους 12 κορυφαίους συλλόγους που έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στο νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που στοχεύει να ανταγωνιστεί το Champions League. 

O Γκουαρντιόλα τάχθηκε κατά της ίδρυσης του συγκεκριμένου θεσμού. κατηγορώντας ευθέως της UEFA για τον ρόλο της στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου: «Το πληροφορήθηκα λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση, όπως και όλοι συνεργάτες μου. Μου είπαν ότι θα έβγαινε μία ανακοίνωση. Η ανακοίνωση βγήκε, αλλά κανείς δεν μιλάει καθαρά με περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να δημιουργηθεί», σχολίασε ο κορυφαίος προπονητής και συνέχισε. 

«Θα ήθελα ο πρόεδρος αυτής της προσπάθειας να βγει στον κόσμο και να εξηγήσει πως φτάσαμε σε αυτή την απόφαση. Εγώ προσωπικά υποστηρίζω την ομάδα μου. Αγαπώ να είμαι μέλος της. Αλλά επίσης έχω την δική μου προσωπική άποψη. Προς το παρόν όμως έχουμε μόνο μία ανακοίνωση. Γι’ αυτό και είναι άβολο για τους προπονητές». 

Ο αθλητισμός και η UEFA 

O Γκουαρντιόλα εξήγησε με επιχειρήματα γιατί ο νέος θεσμός δεν αποτελεί κίνητρο για παίκτες και προπονητές: «Δεν μιλάμε για αθλητισμό όταν η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη ή δεν έχει καμία σημασία όταν χάνεις. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω μία επιτυχημένη Premier League κι όχι μία ομάδα να βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή. Δεν γνωρίζω αν αυτή η ανακοίνωση αλλάξει. Προς το παρόν είναι ένα έμβρυο και ακόμα δεν αναπνέει. Είναι απλώς μία ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα αναπνοή. Είναι μία πραγματικότητα όμως. Θα πάμε να παίξουμε αγώνα Champions League την επόμενη εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στον τελικό και την επόμενη σεζόν. Θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη, διότι το αξίζουμε, το κερδίσαμε.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι η UEFA απέτυχε. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Παλέψαμε και καταφέραμε να περάσουμε τις πέντε αλλαγές στην πιο σκληρή σεζόν όλων των εποχών λόγω της πανδημίας. Όλοι υποφέρουμε από αυτή την κατάσταση.

Η UEFA πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το επόμενο της βήμα και μετά οι άνθρωποι να αποφασίσουν σε ποια κατεύθυνση θα πάνε. Μετά θα πρέπει από κοινού να κάνουμε όσα περισσότερα γίνεται. Ας μην γινόμαστε όμως προς το παρόν κυνικοί. Ο καθένας τον εαυτό του σκέφτεται. Το ίδιο και η UEFA.

Πηγή: Independent


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#European Super League