Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στον «αέρα» οι Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο επικεφαλής της Επιτροπής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ματαίωσης

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης -με αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ την Τετάρτη (21/7)-, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων. Σε ερώτηση που του έγινε σε συνέντευξη Τύπου για το αν ακόμα και τώρα υπάρχει ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ο Τοσίρο Μούτο τόνισε πως παρακολουθούν την κατάσταση και είναι σε συζητήσεις με τους διοργανωτές για παν ενδεχόμενο.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τοσίρο Μούτο. «Εχουμε συμφωνήσει ότι, ανάλογα με την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Ενα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ολυμπιακό Χωριό

Ολα αυτά την ώρα που ήδη έχει ανακοινωθεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό. Σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα και η καταγωγή του, ωστόσο όπως έγινε γνωστό δεν είναι Ιάπωνας.

Όπως είναι φυσικό το θετικό κρούσμα έχει φέρει μεγάλη ανησυχία για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ασφαλείς, με την πρόεδρο του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, να δείχνει κατανόηση για τις ανησυχίες του κόσμου: «Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο».

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 40 συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν διαγνωσθεί θετικοί. Οι διοργανωτές πάντως έχουν πάρει αυστηρά μέτρα και ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης είναι τα καθημερινά τεστ που υποβάλλονται όλοι όσοι συμμετέχουν.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Τόκιο #Κορονοϊός #Κρούσματα