Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραλίγο να απαγάγουν Λευκορωσίδα σπρίντερ

Η Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια καταγγέλλει πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής στο αεροδρόμιο του Τόκιο επειδή άσκησε κριτική

Η Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια (πηγή: Getty Images)
Η Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια (πηγή: Getty Images)

Η σπρίντερ Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια από τη Λευκορωσία που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες καταγγέλλει πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής στο αεροδρόμιο του Τόκιο επειδή άσκησε κριτική στους προπονητές της ολυμπιακής ομάδας. Η αθλήτρια αναμένεται να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Σύμφωνα με το Reuters, η 24χρονη Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια οδηγήθηκε με το ζόρι στο αεροδρόμιο του Τόκιο από συνοδούς της ομάδας της Λευκορωσίας, με σκοπό να ταξιδέψει πίσω στο Μινσκ. Η αθλήτρια επρόκειτο να αγωνιστεί στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα (2/8) και άσκησε δημόσια κριτική στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας καταγωγής της. Η Τσιμανούσκαγια ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ζητώντας τη βοήθεια της ιαπωνικής αστυνομίας.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματά της. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης. Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Παρέμβαση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδρασε άμεσα, στέλνοντας άμεσα εκπρόσωπό της για να βρεθεί στο πλευρό της αθλήτριας και να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση. Όπως ενημέρωσε επίσημα μάλιστα, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός για να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια αφετέρου για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020. Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρουτσίνα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τις προσεχείς ημέρες».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Τόκιο #απαγωγή #αθλήτρια #αεροδρόμιο #Λευκορωσία #προπονητής

Best of Internet