ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
05/08/2021 14:14

Ολυμπιακοί Αγώνες - Χρήστος Βολικάκης: «Συγγνώμη, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την ποδηλασία»

«Συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν, τους έχω απογοητεύσει όλους αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω», ανέφερε ο Χρήστος Βολικάκης μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Χρήστος Βολικάκης: «Συγγνώμη, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την ποδηλασία»
Ο Χρήστος Βολικάκης (πηγή: ΕΡΤ)
Ανάγνωση:

Ο Χρήστος Βολικάκης δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού τερμάτισε στην 20η και τελευταία θέση στην ποδηλασία, καθώς εγκατέλειψε στο τελευταίο αγώνισμα πόντων του όμνιουμ. Ο Χρήστος Βολικάκης μπορεί να ξεκίνησε καλά στο τέταρτο σκέλος του αγώνα και να πήρε έναν πόντο, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε ποινή 20 πόντων, με αποτέλεσμα να πέσει στις τελευταίες θέσεις.

Τριάντα γύρους πριν από τον τερματισμό, ο Χρήστος Βολικάκης εγκατέλειψε την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να μην βαθμολογηθεί στο τέταρτο σκέλος και κατ’ επέκταση στην τελική βαθμολογία.

Χρήστος Βολικάκης: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στην ποδηλασία»

Ο 33χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, ήταν συντετριμμένος στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει από την ποδηλασία. «Δεν ξέρω τι να πω. Πλήρης απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν και έκατσαν να με δουν. Τους έχω απογοητεύσει όλους, αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω. Μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα. Από ένα σημείο και μετά, ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω, κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Πρώτη φορά τρέχω στο συγκεκριμένο στυλ με αυτόν τον τρόπο, τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες. Κάτι το οποίο δεν μπορούσα να χειριστώ.

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το στυλ, ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο μέρες. Μετά πήγαν τέσσερα αγωνίσματα σε μία μέρα, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Μετά έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες, φάνηκε αυτό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Κάνουμε μια προσπάθεια με τον προπονητή, την ομάδα και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν. Δεν μπόρεσα να τους κάνω τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα να χαρούν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μόνο απογοήτευση. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τα επόμενα βήματα, αν πρέπει να συνεχίσω την ποδηλασία ή να σταματήσω, αν πρέπει να αλλάξω αγώνισμα. Είναι η τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη φορά σε αυτό το είδος. Πριν από τον αγώνα ήμουν χαρούμενος γιατί κατάφερα να προκριθώ σε ένα είδος εντελώς καινούργιο για μένα, αλλά ήρθα εδώ για να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Ήταν η μοναδική φορά που δεν χάρηκα σε καμία στιγμή, σε κάποιο αγώνισμα. Να πω ότι έτρεξα και τα έδωσα όλα. Δεν ξέρω τι να πω. Τίποτα, τίποτα. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά πράγματα.

Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος η αλλαγή είδους. Τους αθλητές αυτούς τους έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες. Αν μπορώ να πω κάτι, είναι μόνο ότι δεν είχαμε αγώνες, με τέτοια ένταση είχα να κάνω αγώνα από το 2019. Μετά τον κορονοϊό δεν είχα κάτι αντίστοιχο. Η αλλαγή αυτή έγινε την τελευταία στιγμή, με τέσσερα αγωνίσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό εννοεί τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή. Εμένα τα πλεονεκτήματά μου είναι το σπριντ και η δύναμη, όχι η αντοχή μου. Ήμουν πολύ παθητικός. Άντε να είχα δικαιολογία μόνο στο πρώτο αγώνισμα ότι μπήκα με άγχος. Μετά δεν είχα τίποτα. Απογοήτευσα όσους με πίστεψαν, δεν έκανα τίποτα.

Πρέπει να ηρεμήσω, να σκεφτώ πολλά, έχω περάσει πολλά. Έχω μάθει όμως να παλεύω, αλλά σήμερα δεν πάλεψα. Δεν έχω ξαναδεί τον εαυτό μου να σταματάει αγώνα. Από την αρχή ουσιαστικά προσπαθούσα να τερματίσω. Είχα μια πολύ άσχημη μέρα».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ