Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Νέων Γυναικών ανέβηκε η Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 10-5 από την Ισπανία στον τελικό που ολοκληρώθηκε απόψε (16/10) στη Νετάνια του Ισραήλ. Η ελληνική ομάδα δεν εμφάνισε το καλό της πρόσωπο και αρχικά νικήθηκε από το... άγχος του φαβορί. Ενα χαμένο πέναλτι της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (απέκρουσε η τερματοφύλακας) στα μέσα της πρώτης περιόδου, αποδείχθηκε η φάση «κλειδί» του τελικού. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφάνισε σημάδια κατάρρευσης σε άμυνα και επίθεση και μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά δέχθηκε τέσσερα διαδοχικά γκολ, με την Ισπανία να παίρνει μεγάλο προβάδισμα με 5-1. Αν και στη συνέχεια βελτιώθηκε αμυντικά, η εθνική δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να χάνει 6-1. Δύο γκολ από τις Τριχά και Νίνου έδωσαν μία «αχτίδα» ελπίδας στην ελληνική ομάδα, αλλά η Κάμους με δύο δικά της τέρματα αποκατέστησε γρήγορα τη διαφορά των πέντε τερμάτων (8-3), την οποία οι Ισπανίδες υπερασπίστηκαν άνετα ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεθ, Α. Ρουίθ 3, Νόγκε, Πέρεθ, Φάρε 1, Πρατς, Καμαρένα 1, Κάμους 3, Ε. Ρουίθ 2, Παλάσιο, Τέρε

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον «μικρό» τελικό την Ιταλία με 12-10.

Το ασημένιο μετάλλιο που πήρε η εθνική πόλο νέων γυναικών είναι το τέταρτο της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κατηγορίας. Η χώρα μας είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 1997 στην Πράγα, αλλά έκτοτε μετράει δύο χαμένους τελικούς, το 2017 από τη Ρωσία στο Βόλο (στα πέναλτι) και τώρα από την Ισπανία, η οποία κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τίτλο. Η «γαλανόλευκη» έχει πάρει και ένα χάλκινο μετάλλιο, το 2013, πάλι στο Βόλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA