Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλμα δύο θέσεων στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ΝΒΑ έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς θα έχει έσοδα ύψους 80,3 εκατ. δολαρίων και είναι πλέον ο 4ος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στο ΝΒΑ.  Από αυτά, τα 39,3 εκατ. αφορούν το συμβόλαιό του με τους Μπακς και τα 41 εκατ. είναι αποδοχές από διαφημίσεις, χορηγούς κ.λπ.

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο μοναδικός που ξεπερνάει μάλιστα τα 100 εκατομμύρια (111,2 εκατ. δολάρια). Μπροστά από τον Greek Freak βρίσκονται οι Κέβιν Ντουράντ (87,9 εκατ. δολ. - 3η θέση) και Στεφ Κάρι (92,8 εκατ. δολ. - 2η θέση). Από την πρώτη δεκάδα το μεγαλύτερο συμβόλαιο ανήκει στον Στεφ Κάρι (45,8 εκατ.), ενώ ο Λεμπρόν λαμβάνει τα περισσότερα έσοδα από τους χορηγούς του (70 εκατ. δολάρια).

Σε αντίστοιχη λίστα του Forbes τον περασμένο Ιανουάριο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρισκόταν στην 6η θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους NBAers. Τότε, τον ξεπερνούσαν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ και Τζέιμς Χάρντεν, τους οποίους άφησε πίσω του σύμφωνα με τη νέα λίστα του Forbes

Δείτε ένα εξαιρετικό γραφικό στο οποίο καταγράφεται η ανοδική πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η... εκθρόνιση του Κόμπε Μπράιαντ από τον Λεμπρόν Τζέιμς από το 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA