Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων στις αθλήτριες γυμναστικής που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση

Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, καταδικάστηκε σε 60 έτη φυλάκισης, μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 100 αθλητριών

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Η Ομοσπονδία Αθλητισμού των ΗΠΑ καλείται να δώσει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων στις αθλήτριες της χώρας που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ως αποζημίωση. Πρόκειται για ποσό που είναι διπλάσιο από αυτό που αρχικά ήθελε να καταβάλει η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά δημοσιεύματα, οι περισσότερες από τις αθλήτριες δέχτηκαν να κάτσουν στο τραπέζι και να προχωρήσουν σε συζητήσεις με την USAG η οποία κατηγορείται πως έκανε τα στραβά μάτια στις δεκάδες καταγγελίες που έγιναν για τον αρχίατρό της.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η ομοσπονδία καλείται να πληρώσει το ποσό των 425 εκατ. δολαρίων (περίπου 376 εκατ. ευρώ), όμως σύμφωνα με την USA Today οι αθλήτριες δέχτηκαν να πάρουν το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων.

Η υπόθεση θα κλείσει και τυπικά το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου, όταν θα επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ο Λάρι Νάσαρ θα παραμείνει στη φυλακή ως το τέλος της ζωής του, αφού έχει καταδικαστεί σε ισόβια μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν. Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, καταδικάστηκε σε 60 έτη φυλάκισης, μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 100 αθλητριών κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών της θητείας του σε αυτό το πόστο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Σεξουαλική κακοποίηση #αθλήτρια #ΗΠΑ #αποζημίωση

Best of Internet