Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ανίτα Αλβαρες είναι η αθλήτρια που έκανε όχι μόνο τον παγκόσμιο αθλητισμό να ανησυχεί αλλά και όλους εμάς που είδαμε πώς διασώθηκε κυριολεκτικά στο παρά ένα από την προπονήτριά της. Η Ανίτα Αλβαρες έχασε τις αισθήσεις της την ώρα της προσπάθειάς της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στη Βουδαπέστη. 

Αν μάλιστα δεν επενέβαινε η προπονήτριά της για να καταφέρει να τη βγάλει από την πισίνα, το μοιραίο για την Αλβαρες θα ήταν αναπόφευκτο. Και τώρα η Ανίτα Αλβαρες δηλώνει πως είναι καλά στην υγεία της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στην πισίνα. «Σας ευχαριστώ όλους. Σύντομα θα δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση. Αλλά στο μεταξύ να ξέρετε ότι είμαι καλά και υγιής! Εκτιμώ όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ελπίζω όλοι να σεβαστούν ότι εγώ και η ομάδα μου έχουμε ακόμη δύο ημέρες στη διοργάνωση, για να εστιάσουμε εδώ στη Βουδαπέστη», έγραψε στο Instagram η Άλβαρες. 

Πώς έσωσαν την Ανίτα Αλβαρες 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονταν στο σημείο έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες στην Ανίτα Αλβαρες με την κολυμβήτρια να διακομίζεται άμεσα στο νοσοκομείο. Οπως ενημέρωσε η προπονήτριά της, Αντρεα Φουέντες «η Ανίτα δεν ανέπνεε για τουλάχιστον δύο λεπτά επειδή οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε καλό μέρος, έκανε εμετό, έβηχε και αυτό ήταν, αλλά ήταν τρόμος. Προσπάθησα να την ξυπνήσω χτυπώντας της και ανοίγοντας το σαγόνι της».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κολυμβήτριά της περνά παρόμοια κατάσταση. «Σε άλλη περίπτωση χρειάστηκε επίσης να τη βοηθήσω, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό». Ευτυχώς, «οι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά. Αύριο (σήμερα) θα κοιμάται όλη μέρα και μετά έχει τον τελικό της ομάδας. Θέλει να κολυμπήσει και να φύγει από τη Βουδαπέστη με το κεφάλι ψηλά. Όλοι την επευφημούν». Ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής απέδωσε τη λιποθυμία στο άγχος και την πίεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA