Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαιτησία αποτέλεσε ένα από τα ζητήματα για την κόντρα ανάμεσα στη Super League και την ΕΠΟ. Τελικά, την Τρίτη η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο πόστο του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή διαιτησίας και η Ελληνική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι νέος αρχιδιαιτητής αναλαμβάνει ο Στιβ Μπένετ, αντικαθιστώντας δηλαδή συμπατριώτη του Κλάτενμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακός: Με Μακάμπι Χάιφα ή Απόλλων Λεμεσού στα play off του Europa League

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League για την πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ: «Ανακοινώνεται η πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg, ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Clattenburg θα είναι ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Super League 1, ο οποίος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το εγχείρημα της Επαγγελματικής Διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΕΠΟ: Επίσημα αρχιδιαιτητής ο Μπένετ και «κούρεμα» 47%

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκανε δεκτή την εισήγηση για να αναλάβει χρέη αρχιδιαιτητή ο Μπένετ, ενώ έγινε γνωστό ότι όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι θα αμείβονται με το 53% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Στιβ Μπένετ είναι και με τη βούλα ο νέος αρχιδιαιτητής, ενώ ο Ζοάο Καπέλα από την Πορτογαλία θα είναι ο VAR μάνατζερ και ο Φριτζ Στούτσιλκ ο σύμβουλος παρατηρητών διαιτησίας. Κι οι τρεις αξιωματούχοι θα αμείβονται με... ψαλίδι της τάξης του 47% σε σχέση με τις περσινές αμοιβές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις. Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά και 3 λευκά, έκανε δεκτή κατά το άρθρο 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ την εισήγηση του κ. Μπένετ όπως την παρουσίασε στην Επιτροπή ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, για τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία έχεις ως εξής:

Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής, Υπεύθυνος Ορισμών Αξιωματούχων Διαιτησίας Επαγγελματικών Κατηγοριών (Super League1 και Super league2)

Joao Capella (Πορτογαλία)-VAR Μάνατζερ

Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, είναι τα εξής:

Σταύρος Μάνταλος- Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας

Ιωάννης Σπυρόπουλος - Υπεύθυνος Ορισμού και Ανάπτυξης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Αντώνης Καρατζίκας - Υπεύθυνος Βοηθού Διαιτητών

Ελένη Λαμπαδαρίου - Υπεύθυνη Διοργανώσεων Ποδοσφαίρου Γυναικών

Σημειώνεται, ότι ο κ.Μπαλτάκος ενημέρωσε την Ε.Ε.Π ότι η αμοιβή των τριών αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ θα ανέλθει στο 53% σε σχέση με την αμοιβή των αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ της περσινής περιόδου.