Μενού
  • Α-
  • Α+

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στη ζωή για να γίνεις γνωστός στον κόσμο με το μικρό σου όνομα και αυτό λίγοι αθλητές το έχουν καταφέρει. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο «βασιλιάς» των κρίκων είναι ένας από αυτούς. Ξεπέρασε τραυματισμούς, πόνους και σήμερα ήθελε το χρυσό για να πάρει αγκαλιά τα κορίτσια του, την οικογένειά του, που είναι στο Μόναχο μαζί του. Και ο Λευτέρης το κατάφερε, πήρε δύναμη, «ξέχασε» την κρίσιμη στιγμή τα συναισθήματά του και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, χαρίζοντας το 6ο χρυσό στον εαυτό του και κάνοντας όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται στο μεγαλείο Πετρούνιας.

«Εχω δώσει την ψυχή μου για το άθλημα και την χώρα μου. Θα συνεχίσω να το κάνω. Θέλω να το γιορτάσω, παίρνοντας αγκαλιά τα κορίτσια μου, να φάω καλά και να πιω μια μπύρα». Αυτό είπε ο  Λευτέρης Πετρούνιας λίγο μετά την κατάκτηση του 6ου χρυσού μεταλλίου του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεπερνώντας έναν άλλον μεγάλο αθλητή της ενόργανης, τον Βλάση Μάρα.  Και συνέχισε: «Αισθάνομαι υπέροχα είναι ο έκτος τίτλος στην καριέρα μου, είμαι ικανοποιημένος που μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια είμαι ξανά εδώ και πήρα το μετάλλιο. Σήμερα πήρα έξτρα δύναμη από τις δύο κόρες μου που ήταν στην κερκίδα και με παρακολούθησαν για πρώτη φορά ζωντανά. Δεν ξέρω αν είμαι ο Βασιλιάς του Μονάχου. Μου αρέσουν οι κρίκοι, είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και είμαι καλά». 

Ο «βασιλιάς» των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας

Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «βασιλιάς των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς και έχοντας συγκομιδή πέντε τίτλους έως σήμερα (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021). Το σερί του θα ήταν πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019-2020, όταν και απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω της σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στον αριστερό ώμο και τη δεύτερη εξαιτίας της πανδημίας.

Με το νέο του χρυσό έφτασε σε ένα σπανιότατο κατόρθωμα, καθώς έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). Ο Λευτέρης Πετρούνιας με την επιτυχία του στο Μόναχο έφθασε σε ένα ξεχωριστό κατόρθωμα, έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην Ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μέχρι σήμερα το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Και τώρα το μόνο που θέλει είναι... μια μπύρα, κάτι που ζήτησαν μετά τις απονομές τους και ο Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Άλλωστε, το Μόναχο, φημίζεται για την ζυθοποιεία του. Πλέον, ο στόχος των τριών, αλλά και των υπόλοιπων «χρυσών» παιδιών είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. 

Λευτέρης Πετρούνιας: Η συγκίνησή του κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και την ανάκριση του Εθνικού Ύμνου, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν πολύ συγκινημένος. Τα δύο χειρουργεία σε τρία χρόνια στα οποία υπεβλήθη, όσο και η παρουσία της οικογένειάς του, έκαναν ακόμα πιο φορτισμένο το κλίμα. 

Λευτέρης Πετρούνιας: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου 

Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε στον Λευτέρη Πετρούνια ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το 6ο χρυσό μετάλλιο του «άρχοντα των κρίκων».  «Ο Λευτέρης Πετρούνιας και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! Γράφει ιστορία, κατακτώντας το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, κάνεις όλη την Ελλάδα υπερήφανη!» έγραψε χαρακτηριστικά. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε: «Για 6η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης. Αήττητος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη. Συγχαρητήρια από καρδιάς».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τη μέχρι σήμερα θριαμβευτική πορεία του Λευτέρη Πετρούνια υπενθυμίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Mόναχο 2022. Ο “άρχοντας των κρίκων” παρέμεινε αήττητος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγχαρητήρια Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο. Είναι η έκτη φορά που “ο άρχοντας των κρίκων”, όπως χαρακτηρίζεται, κατακτά την κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα έχοντας περάσει 2 κρίσιμα χειρουργεία», αναφέρει στο μήνυμά του το ΚΚΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA