Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Κιλιάν Μπαπέ να είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ των «μπλε» όμως σήμερα δικαιωματικά του έκλεψε την δόξα ο Ολιβιέ Ζιρού. Με το γκολ που σημείωσε στο 44ο λεπτό στη νίκη-πρόκριση με 3-1 επί της Πολωνίας, ο αειθαλής στράικερ έφτασε τα 52 τέρματα με το εθνόσημο στο στήθος κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Γαλλίας. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε τους Πολωνούς του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίχθηκαν στα μεγάλα επιθετικά ατού της για να λυγίσουν την αντίσταση της αντίπαλης ομάδας. Ο Μπαπέ έκανε τα πάντα στο ματς. Εφτιαξε το γκολ του Ζιρού κι έβαλε τα άλλα δύο (74', 90+1') με εξαιρετικά σουτ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ο σούπερ σταρ της Παρί έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 8 γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 του χρόνια! Η Πολωνία μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χεσούς Βαλενσουέλα από τη Βενεζουέλα, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσουαμενί  - Μπερεζίνσκι.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88' Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88' Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71' Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67' Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Ζιρού (76' Τιράμ), Μπαπέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA