Σε ηλικία 58 ετών «έφυγε» από τη ζωή σήμερα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Τζιανλούκα Βιάλι, χάνοντας τη «μάχη» με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα ιταλικά Μέσα να αποκαλύπτουν πως νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Λονδίνο.
Ο Βιάλι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο πάγκρεας το 2017 και στη συνέχεια για δεύτερη φορά το 2021, λίγο μετά τον θρίαμβο της Ιταλίας στο Euro 2020, στης οποία βρισκόταν στο τιμ ως επικεφαλής της αποστολής. Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σε ένδειξη σεβασμού και αποτιώντας έναν ύστατο φόρο τιμής στον φορ των Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι, αποφάσισε όλες οι αναμετρήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας, της Serie A, να ξεκινήσουν με ενός λεπτού σιγής.
Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Βιάλι αναφέροντας, μεταξύ άλλων:
«Είμαι βαθύτατα θλιμμένος, γιατί ήλπιζα ότι θα μπορούσε να κάνει άλλο ένα θαύμα, παρηγορούμαι όμως γιατί είμαι σίγουρος ότι τα όσα έκανε για το ιταλικό ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα δεν θα ξεχαστεί».
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.