Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, για το όπλο που είχε πάνω του, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον πολυσυζητημένο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.
Ο ομογενής επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος - και σε δεύτερο βαθμό - για την πράξη της «κατοχής, με πρόθεση, αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη στη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης». Με την ίδια (ομόφωνη) απόφαση, ο ίδιος αθωώθηκε για την παράνομη είσοδο στο γήπεδο, καθώς η πράξη αυτή έχει προσφάτως τροποποιηθεί (εντάσσεται στον Αθλητικό Νόμο) και προϋποθέτει για τη στοιχειοθέτησή της βιαιοπραγίες ή απειλή, που εν προκειμένω δεν τελέστηκαν.
Για τον συγκεκριμένο λόγο το δικαστήριο (εφετείο) αθώωσε τον τότε αθλητικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ, που κατηγορείτο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή).
Το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλει παρεπόμενη ποινή στον Ιβάν Σαββίδη (για παράδειγμα εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα όταν παίζει ο ΠΑΟΚ). Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 25 μηνών, με 3ετή αναστολή.
Οι δύο κατηγορούμενοι που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους. Για την ίδια υπόθεση, η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
- Το κρυμμένο διαμάντι της Σικελίας: Η παραθαλάσσια κωμόπολη με το ελληνικό όνομα που αγνοούν οι περισσότεροι
- To ξεχασμένο από τον χρόνο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την Αθήνα
- Το ελληνικό βιβλίο που προτείνει η Dua Lipa δεν το διάβασες στο σχολείο: Τι εστί «Deepfake»
- Η χώρα στην οποία βρίσκεται το καλύτερο μέρος για να μετακομίσεις όταν πάρεις σύνταξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.