Ιστορία έγραψε στη σημερινή αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα η 25χρονη Μαροκινή ποδοσφαιριστής, Νουάιλα Μπενζινά, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που αγωνίζεται με χιτζάμπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Η παίκτρια δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, που πραγματοποείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, εναντίον της Γερμανίας, ωστόσο έπαιξε κανονικά στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα.
Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι πρόσφατα η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ήτοι FIFA, επέτρεψε στις παίκτριες να φορούν μαντίλα, μετά απο σχεδόν μία δεκαετία απαγορεύσεων. Μάλιστα, η Μπενζινά, αμυντικός στην ομάδα AS FAR (σ.σ. Αθλητική Ένωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου) είχε σχολιάσει την απόφαση της Ομοσπονδίας, αναφέροντας: «Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια και υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, η αφρικανική ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Νότιας Κορέας, σπάζοντας ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς κατέγραψε την πρώτη της νίκη σε ανάλογο τουρνουά.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.