Μενού
karlaftis.jpg
Ο Γιώργος Καρλαύτης πανηγύρισε την κατάκτηση του NFL με την ελληνική σημαία στους ώμους του. | AP Photo/Steve Luciano
  • Α-
  • Α+

Ελληνική εκπροσώπηση είχε ο τελικός του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, NFL, στο Λας Βέγκας. 

Ο λόγος για τον Γιώργο Καρλαύτη, ο οποίος κατέκτησε, για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Super Bowl, με την ομάδα των Kansas City Chiefs. Στον συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε στην παράταση, οι Chiefs νίκησαν με 25-22 τους San Fransisco 49ers για το Super Bowl LVIII και κατέκτησαν για 2η σερί χρονιά τον τίτλο.

Να σημειωθεί ότι τον παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Καρλαύτης, με την ελληνική σημαία στους ώμους, πανηγύρισε τον δεύτερό του τίτλο στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Ο ελληνικής καταγωγής αθλητής δεν έχει καν συμπληρώσει δύο χρόνια από την επιλογή του στο Νο30 του πρώτου γύρου του NFL Draft.

Ο 22χρονος Καρλαύτης είναι πλέον back-to-back πρωταθλητής και τα αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν για εκείνον ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα. Στις μόλις δύο επαγγελματικές του σεζόν μέτρα το απόλυτο σε κατακτήσεις, ενώ παράλληλα έχει και σημαντικό ρόλο στην οπισθοφυλακή της ομάδας του.

Η ομάδα από το Κάνσας Σίτι έφτασε τα τέσσερα πρωταθλήματα συνολικά, τρία εκ των οποίων τα έχει κατακτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Greek Freak του NFL, όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ, ήταν σημαντικός για τους Chiefs στον τελικό: Έκανε τρία τάκλιν, 0.5 sack, ενώ είχε και δύο QB Pressures, πιέσεις δηλαδή στον αντίπαλο quarterback, στο τέλος του αγώνα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Ο Καρλαύτης γεννήθηκε το 2001, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, και μεγάλωσε στο Ψυχικό.

Η Αμερικανίδα μητέρα του Έιμι και η οικογένειά του μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 13 ετών, το 2014, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του, Ματθαίου Καρλαύτη, ο οποίος ήταν καθηγητής στο ΕΜΠ, ενώ είχε διατελέσει και έφορος στην ομάδα πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού.

Ο Γιώργος Καυρλαύτης, πριν ασχοληθεί με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, έπαιζε πόλο και αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας εφήβων υδατοσφαίρισης στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς και στον Παναθηναϊκό.

Αφότου μετακόμισε στις ΗΠΑ, ασχολήθηκε επίσης με την μπάσκετ και τον στίβο (σφαιροβολία, σκυταλοδρομία). Τελικά, τον κέρδισε το αμερικανικό ποδόσφαιρο, όπου διαγράφει λαμπρή καριέρα, παρότι είναι μόλις 22 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA