Μενού
nagelsman.jpg
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. | AP Photo/Matthias Schrader
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία η συνέντευξη του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο «Spiegel».

Ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου, αφηγήθηκε το πώς βίωσε τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, ο οποίος ήταν μυστικός πράκτορας και αυτοκτόνησε όταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας ήταν 20 ετών.

«Όλα αυτά ήταν δύσκολα και με σημάδεψαν», τόνισε ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν.

«Σκέφτομαι συχνά εκείνη τη μέρα. Έπρεπε ξαφνικά να αναλάβω την οικογένεια και να πάρω δύσκολες αποφάσεις, επίσης για να ανακουφίσω τη μητέρα μου. Εκείνη την εποχή έκανα ένα μάθημα προπονητικής στο Ομπερχάτσινγκ, κοντά στο Μόναχο», είπε στη συνέχεια.

«Ξαφνικά ο διευθυντής του μαθήματος μου είπε σε παρακαλώ να βγω έξω και μου είπε ότι ο πατέρας μου είχε αυτοκτονήσει», πρόσθεσε ο Νάγκελσμαν.

«Δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, δεν υπήρχε εξήγηση. Αλλά ο τρόπος που αφαίρεσε τη ζωή του μου κατέστησε σαφές ότι η απόφασή του ήταν απολύτως σαφής γι' αυτόν. Όλα αυτά είναι μοιραία για την οικογένεια, αλλά με βοήθησε να καταλάβω ότι ήθελε πραγματικά να πεθάνει και δεν ήταν μια κραυγή για βοήθεια ή ένα σήμα. Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστώ αυτήν την απόφαση», συμπλήρωσε ο Γερμανός προπονητής.

Νάγκελσμαν: «Δεν του επέτρεπαν να μιλήσει»

Ο πατέρας του, ο οποίος εργαζόταν για την ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών, «έπρεπε να παίρνει αποφάσεις ξανά και ξανά στη δουλειά γνωρίζοντας ότι το όλο σχέδιο θα μπορούσε να πάει στραβά», σύμφωνα με τον Νάγκελσμαν.

«Δεν του επέτρεπαν να μιλήσει για τη δουλειά του και αυτός ήταν επίσης ο λόγος που συχνά έλεγε ότι όλα ήταν πάρα πολλά για αυτόν. Στη δουλειά του δεν ήταν δυνατό να μοιραστεί ανησυχίες. Τελικά αυτό του προκάλεσε μεγάλο άγχος», είπε ο Γερμανός κόουτς

Ο Νάγκελσμαν, ο οποίος εξηγεί ότι ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει προπονητής -«ήθελε να σπουδάσω επιχειρήσεις»- ανέφερε ότι του δίδαξε ένα σημαντικό πράγμα πριν πεθάνει: τη λήψη αποφάσεων. «Σίγουρα μου έδωσε το κουράγιο να παίρνω αποφάσεις. Το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι όταν δεν τις παίρνεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA