Μενού
spanoylis
Βασίλης Σπανούλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία λαμπρή τελετή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στο Φάληρο, ο Βασίλης Σπανούλης, ιστορικός αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας μπήκε και επίσημα στο «πάνθεον» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο ίδιος, παρόλο που προσπάθησε να κρατηθεί και να μην «λυγίσει» κατά τη διάρκεια της τελετής, «έσπασε» όταν βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου μαζί με τα παιδιά του, και είδε το ιστορικό «7» να ανεβαίνει στα «αστέρια». «Η μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας μου, πάνω από τα τρόπαια» ήταν μερικά από τα όσα είπε στους φίλους του Ολυμπιακού, στους οποίους χάρισε στη θητεία του ακόμη δύο ευρωπαϊκά.

spanoylis
Βασίλης Σπανούλης | Eurokinissi

 

spanoylis
Βασίλης Σπανούλης | Eurokinissi

Τι είπε στην τελετή

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα που με γέννησε. Μαμά σε ευχαριστώ για όλα. Όταν ήμουν 15 έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο και είχα υποσχεθεί πως όλη η καριέρα μου θα είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Ελπίζω να τον έκανα υπερήφανο», είπε στις δηλώσεις του και συνέχισε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, που είστε δίπλα μου σε ένα τόσο σημαντικό βράδυ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους για αυτά τα 11 χρόνια. Πιστέψατε στο χαρακτήρα μου και στο ταλέντο μου και μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω το όνειρο που είχα από μικρός πραγματικότητα, να ηγηθώ μιας μεγάλης ομάδας.

Οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται με σεβασμό. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να έρθω από τον αιώνιο αντίπαλο στον Ολυμπιακό. Ήταν όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Όταν πήρα την απόφαση ήξερα ότι θα πετύχω με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά για όλα όσα ζήσαμε.

spanoylis
Βασίλης Σπανούλης | Eurokinissi

 

spanoylis
Βασίλης Σπανούλης | Eurokinissi

 

 

Ξέρω ότι τους έσπαγα τα νεύρα, ξέρω ότι έβρισκαν δικαιολογία για να φύγουν όταν ήμασταν στα αεροδρόμια ή στα ξενοδοχεία, για να μην μιλήσουμε πάλι για μπάσκετ. Υπήρχαν πολλά βράδια, το ξέρουν οι πρόεδροι, που τους έπαιρνα τηλέφωνο να μιλήσουμε για μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα για τον Ολυμπιακό μας.

Ό,τι έκανα τόσα χρόνια, το έκανα για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υπομονή και την επιμονή.

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που μου χάρισε 6 όμορφα παιδιά. Ήταν αυτή που με περίμενε στο σπίτι και άκουγε τα πάντα. Ήταν μια δυνατή γυναίκα που με στήριζε γιατί ήξερε πόσο πολύ θέλω να πετύχω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.