Μενού
basilis-tsiartas
Ο Βασίλης Τσιάρτας (δεξιά) με τον Άγγελο Χαριστέα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση σε όλους όσοι τον... κατηγορούσαν γιατί δεν έτρεχε πολύ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έδωσε ο Βασίλης Τσιάρτας που μάλιστα δεν δίστασε να συγκρίνει τον εαυτό του ακόμη και με τον Λιονέλ Μέσι! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική elconfidencial αναφέρθηκε στην ταχύτητα που χρειάζονται άλλες κινήσεις μέσα σε έναν αγώνα, πέρα από το τρέξιμο.

«Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν ιδέα για το ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: 'Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα'» ανέφερε αρχικά ο Τσιάρτας.

Ενώ όταν του επισημάνθηκε πως και ο Ρικέλμε είχε αναφέρει κάτι παρόμοιο λέγοντας μάλιστα πως πλέον δεν υπάρχουν τέτοιο παίκτες, είπε: "Με αυτόν που βλέπω ομοιότητες σε σχέση με αυτούς που ανέφερε είναι ο Μέσι. Τώρα βλέπω ότι οι ανερχόμενοι παίκτες έχουν όλοι, πάνω κάτω, τα ίδια χαρακτηριστικά. Λίγοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε ή εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση".

Ενώ έριξε τη... βόμβα του όταν ρωτήθηκε σε ποιον σημερινό παίκτη βλέπει τον εαυτό του. «Αν αφήσεις εκτός τις ατομικές ενέργειες, στις οποίες ντριμπλάρει, και την ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, θα έλεγα τον Μέσι. Για τον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, σουτάρει, την φαντασία που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, διότι αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν πολύ όπως αυτός», απάντησε ο Τσιάρτας!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA