Μενού
dinamo
AP IMAGES
  • Α-
  • Α+

Σήμερα ο Άρης θα υποδεχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης την Ντιναμό Κιέβου για την προκριματική φάση των ομίλων του Conference League, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Κάπου εδώ υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και εκείνων της Ντιναμό Κιέβου, που δεν κρύβεται.

Χθες, ο σύνδεσμος των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου, οι WBC (White Boys Club) δεν κρύφτηκαν, αντιθέτως, φανέρωσαν με τον πιο προφανή τρόπο το πόσο κοντά είναι με τους χούλιγκαν της ομάδας του Ζάγκρεμπ, μέσα από ένα tweet «αλληλεγγύης», με σήμα τις ρουκέτες.

Ποιοι είναι οι White Boys Club

Παρά το γεγονός ότι τα χρώματα της Ντιναμό είναι το λευκό και το μπλε, οι ultras WBC ταυτίζονται μόνο με το λευκό χρώμα. Είναι το «κλαμπ των λευκών αγοριών» και δείχνουν μάλλον αυτονόητες οι πολιτικές προεκτάσεις του ονόματός τους.

Το έμβλημά τους περιλαμβάνει μια εικόνα του Πρίγκιπα Σβιάτοσλαβ, γνωστού ως «καταστροφέα» του Χαζάρ Χαγκανάτ, μιας ημι-νομαδικής φυλής, τα ίχνη της οποίας είχαν εντοπιστεί σε Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν, με αρκετούς Τούρκους και Εβραίους ανάμεσά τους. Ο Σβιάτοσλαβ θεωρείται κάτι σαν ήρωας για τους ακροδεξιούς Ουκρανούς και πρώην Σοβιετικούς, γιατί «καθάρισε» κάθε στοιχείο που δεν ήταν αμιγώς ρωσικό. Οι WBC τον αγαπούν τόσο που έχουν βαφτίσει το περιοδικό του συνδέσμου τους "Sviatoslav".

Οι ακόλουθοι του συνδέσμου χρησιμοποιούν συχνά σύμβολα μίσους όπως η κελτική σταυροφορία, ο ναζιστικός αετός, ο αριθμός 88 σε γκράφιτι, καθώς και σε αυτοκόλλητα, και πανό κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι WBC αρέσκονται να επιδεικνύουν ναζιστικά σύμβολα ακόμα και στα κασκόλ τους. 

Ως προς την «εκπαίδευση» του, αυτή σίγουρα δεν περιλαμβάνει video με γκολ του Ρεμπρόφ και του Σεφτσένκο.

Το διαδικτυακό κατάστημα των WBC πουλάει πολλά προϊόντα με σύμβολα μίσους, συμπεριλαμβανομένων ρούχων από την ουκρανική μάρκα "SvaStone," η οποία γίνεται αντιληπτό πως παραπέμπει στον Χίτλερ και το Γ' Ράιχ. Μακάρι σήμερα να μην ανοίξει μια νέα ιστορία στη saga των αιματηρών συγκρούσεων για το ποδόσφαιρο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA