Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχουν περάσει λίγο πάνω από δύο χρόνια από την εμφάνιση της Bugatti La Voiture Noire την Έκθεση της Γενεύης του 2019 και επιτέλους το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Κι όταν λέμε μοναδικό το εννοούμε κυριολεκτικά, καθώς έχει κατασκευαστεί μόνο ένα κομμάτι και δεν προβλέπεται να φτιαχτεί άλλο. Ο αγοραστής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή, πλήρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσει και επιτέλους θα την πάρει στα χέρια του.

Η La Voiture Noire (που σημαίνει το μαύρο αυτοκίνητο) βασίζεται πάνω στην Bugatti Chiron, που σημαίνει ότι παίρνει κίνηση από τον 8 λίτρων W16 κινητήρα που αποδίδει περισσότερους από 1.500 ίππους. Εξωτερικά, ωστόσο, οι διαφορές είναι πολλές. Το αμάξωμα είναι 45 εκατοστά μακρύτερο και το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί κατά 25 εκατοστά σε σχέση με τη Chiron. Το εσωτερικό είναι επίσης διαφοροποιημένο, με χρήση δέρματος και ανθρακονημάτων.

Ο Πιέρ Ρόμελφάνγκερ, επικεφαλής του τμήματος «ειδικών» αμαξωμάτων της Bugatti, εξήγησε γιατί χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί το αυτοκίνητο: «Παρότι η La Voiture Noire είναι ένα και μοναδικό κομμάτι, περάσαμε δύο χρόνια χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό όχημα για να εξελίξουμε και να δοκιμάσουμε όλους τους τομείς, όπως τη συμπεριφορά στο δρόμο και την ασφάλεια, για να δώσουμε έγκριση».

Η Bugatti La Voiture Noire αποτελεί φόρο τιμής στην Type 57 Atlantic της δεκαετίας του 1930, που είχε σχεδιαστεί από τον Ζαν Μπουγκάτι, γιο του ιδρυτή της εταιερείας Έτορε Μπουγκάτι. Η έκδοση La Voiture Noire εκείνου του μοντέλου είχε κατασκευαστεί σε 4 μόλις κομμάτια. Ένα από αυτά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1940. Σήμερα έχουν διασωθεί μόνο δύο, ένα από τα οποία ανήκει στον Ραλφ Λόρεν και φημολογείται ότι ο διάσημος σχεδιαστής μόδας έχει στο παρελθόν απορρίψει πρόταση ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων για να την πουλήσει. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA