Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντελώς δωρεάν, εύκολα και γρήγορα στο κινητό, το tablet αλλά και τον υπολογιστή σας, το νέο τεύχος του inMotion by gazzetta σας προσφέρει οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζετε για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Τα κάστρα πέφτουν και η Ferrari αντικαθιστά την 488 με την 296, που είναι υβριδική και V6 -για πρώτη φορά μετά το 1974. Ωστόσο, η 296 GTB όπως είναι η πλήρης ονομασία της, παραμένει ένα αισθητικό και μηχανολογικό κόσμημα.

Ένα ακόμα πολύ «βαρύ» όνομα, αυτό της Mustang, συνοδεύει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Ford, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η Mustang Mach-E είναι εντυπωσιακή από κάθε άποψη.

Ακόμα μια πρώτη προσπάθεια, αυτή της Audi στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών συμπαγών SUV, μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με το Q4 e-tron. Το οποίο το οδηγήσαμε για λίγο στους ελληνικούς δρόμους.

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω μοντέλα, χωρίς ούτε καν ήπια υβριδική υποβοήθηση, το ολοκαίνουριο Subaru Outback που μόλις λανσαρίστηκε στην Ελλάδα, βασίζεται στο μεγάλο επίπεδο κινητήρα των 2.5 λίτρων και την τετρακίνηση, για να κατακτήσει κάθε οδόστρωμα.

Η ενότητα των δοκιμών του τεύχους ανοίγει με αυτή της Mercedes GLB, ενός πετυχημένου «υβριδίου» SUV και πολυμορφικού αυτοκινήτου με μεγάλα χωροταξικά και όχι μόνο πλεονεκτήματα.

Το ολοκαίνουριο Hyundai Bayon (προφέρεται Μπέιον), είναι το μικρότερο crossover στη γκάμα της μάρκας και αποδεικνύεται ένα πασπαρτού για κίνηση στην πόλη αλλά και κάθε οικογενειακή απόδραση.

Αμιγώς ηλεκτρικό και πολύ όμορφα σχεδιασμένο, το Volkswagen ID.4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής μάρκας και αποδεικνύει ότι τα αυτοκίνητα του είδους δεν αποτελούν κάποιο εξωτικό είδος, αλλά εξυπηρετούν ιδανικά κάθε χρήση.

Εξηλεκτρισμένη είναι και η plug-in hybrid έκδοση της BMW 3, η 330e, η οποία χωρίς να χάνει το δυναμικό της χαρακτήρα, μπορεί να προσφέρει εξαιρετική οικονομία.

Την ίδια τεχνολογία αξιοποιεί και το Seat Leon plug-in hybrid, το οποίο προσθέτει στην εξίσωση «επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση» και το προσιτό κόστος αγοράς.

Στο δίτροχο κόσμο, ο ηλεκτρισμός κάνει δυναμικά την εμφάνισή του μέσω του Seat Mo, ενός scooter με καλές επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία και πρακτικότητα.

Το Seat Mo αποτελεί το μέλλον, η BMW R 12 το ένδοξο παρελθόν της μοτοσικλέτας. Μέσω του Βασίλη Ορφανού, γνωρίζουμε ένα άψογα διατηρημένο δείγμα και ταξιδεύουμε μαζί του στο χρόνο.

Μια από τις πιο συναρπαστικές χρονιές της F1, αποτυπώνεται στις ανασκοπήσεις των τριών τελευταίων GP, αυτών της Στυρίας και της Αυστρίας -που έγιναν στην ίδια πίστα στο Red Bull Ring- και του επεισοδιακού M. Βρετανίας, όπου ανακόπηκε το σερί νικών του Φερστάπεν από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Στο MotoGP ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha Φάμπιο Κουαρταραρό, συνέχισε με νίκη στην Ολλανδία, πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος. 

Το ρεπορτάζ του inMotion 77 είναι αφιερωμένο σε μια από τις πιο πετυχημένες κυρίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην Ολλανδή Μπάιτσκε Βίσερ, που διακρίνεται στο W Series.

Όλοι οι συντελεστές του inMotion by gazzetta σας ευχόμαστε υγεία και καλό καλοκαίρι.

Διαβάστε το τεύχος 77 εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA