Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο μεγάλη εκδήλωση παρουσία πολιτειακών και θεσμικών παραγόντων, με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των δράσεων οδικής ασφάλειας «Road Safety» στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Κορυφαία εκπροσώπηση 

Ο Πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που οργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ, ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Νικόλας Τομπάζης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έγινε προσομοίωση μετωπικής σύγκρουσης οχήματος.

Συγκεκριμένα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από ύψος 10 μέτρων, για να προσκρούσει στο έδαφος με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Την εποπτεία του εγχειρήματος είχε το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Το πρόγραμμα προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς βασίζεται στην παγκόσμια καμπάνια της FIA #3.500lives και έχει ως στόχο τον περιορισμό των ανθρώπινων απωλειών σε τροχαία δυστυχήματα, που φτάνουν παγκοσμίως τις 3.500 ανά 24ωρο -δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2019 στη χώρα μας συνέβησαν 10.712 οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ανθρώπων, ενώ περίπου 700 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο κάθε χρόνο, χωρίς να προσμετρώνται οι θάνατοι συνεπεία τροχαίου.

Ο τεχνικός διευθυντής της FIA Νικόλας Τομπάζης

Το βάρος στην οδική ασφάλεια

Στο θέμα της οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, το Υφυπουργείο Αθλητισμού διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, αξιοποιώντας τον αθλητισμό, τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δύο μηνύματα οδικής ασφάλειας. Στο πρώτο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος τονίζει: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε», ενώ στο δεύτερο ο αρχηγός της Εθνικής Πόλο και αργυρός Ολυμπιονίκης, Γιάννης Φουντούλης, υπενθυμίζει: «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της VOM (Vasilis Orfanos Motosport) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της FIA Ζαν Τοντ. Μεταξύ τους υπάρχει μια ειλικρινής φιλία και συνεργασία, που μετράει ήδη 5 χρόνια κοινής προσπάθειας, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Αυτή είχε γίνει στις Βρυξέλλες μόλις είχε αναλάβει σαν νέος πρόεδρος στη FIA σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας. Η σχολή ασφαλούς οδήγησης της VOM είναι μέλος της εδώ και 15 χρόνια, με σκοπό τη συμβολή στη μείωση των τροχαίων με μοτοσυκλέτα, βοηθώντας στην σωστή εκπαίδευση και οδήγηση σε αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Οι εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια θα συνεχιστούν μεταξύ του φετινού ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και του αγώνα του 2022, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα του WRC.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA