Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο άσος της Μίλαν είναι ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη και παρότι πρόσφατα γιόρτασε τα 40ά γενέθλιά του συνεχίζει να βρίσκεται στην ενεργό δράση. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, τα οποία γιόρτασε μαζί με τους συμπαίκτες του, έκανε δώρο στον εαυτό του ένα από τα πιο ξεχωριστά υπεραυτοκίνητα της Ferrari: την SF90 Stradale.

Η Ferrari του Ζλάταν έχει χρυσαφί χρώμα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο instagram, γράφοντας «Happy Birthday to Zlatan».

https://www.instagram.com/p/CUknJjiMoFC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το υβριδικό supercar των 1.000 ίππων

Η Ferrari SF90 Stradale είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουν βγει από το Μαρανέλο. Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό διθέσιο κουπέ, που παρουσιάστηκε το 2020 και του οποίου τα νούμερα της απόδοσης και των επιδόσεων κόβουν την ανάσα. Ακόμα και η προέλευση του ονόματος έχει τη σημασία του. Η ονομασία SF90 δόθηκε για να σηματοδοτήσει την 90ή επέτειο της Scuderia Ferrari (το μονοθέσιο της Formula 1 εκείνη τη χρονιά είχε το ίδιο όνομα) και η ένδειξη Stradale σημαίνει ότι είναι φτιαγμένη για χρήση στο δρόμο.

Η SF90 Stradale εφοδιάζεται με έναν V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Ο κινητήρας αυτός έχει δύο τούρμπο και αποδίδει 780 ίππους. Δεν κινεί, όμως, μόνος του το αμάξωμα. Υπάρχουν ακόμα τρεις ηλεκτροκινητήρες, που όλοι μαζί προσθέτουν άλλους 220 ίππους. Έτσι, η συνολική απόδοση της SF90 Stradale είναι 1.000 ίπποι στις 8.000 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής στις 6.000. 

Κάθε μπροστινός τροχός έχει και από έναν ηλεκτροκινητήρα, που σημαίνει ότι η SF90 είναι τετρακίνητη. Η δύναμη αυτή περνάει στο δρόμο μέσα από ένα 8τάχτυο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που όπως είναι φυσικό ενσωματώνει πολλή τεχνολογία από την F1 και μπορεί να αλλάξει ταχύτητες σε ελάχιστο χρόνο: μόλις σε 2 δέκατα του δευτερολέπτου.

Οι επιδόσεις που προσφέρουν οι εντυπωσιακές αυτές προδιαγραφές είναι ακόμα πιο... εντυπωσιακές. Για να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση αυτή η Ferrari χρειάζεται μόνο 2,5 δευτερόλεπτα ενώ για τα 200 χλμ/ώρα χρειάζονται μόνο 6,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει στα 340 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η SF90 ωστόσο δεν είναι γρήγορη μόνο στην ευθεία. Στην πίστα του Φιοράνο, που είναι η πίστα δοκιμών της Ferrari, έχει κάνει τον καλύτερο χρόνο από όλα τα αυτοκίνητα δρόμου της Ferrari, σπάζοντας το ρεκόρ της εμβληματικής LaFerrari για 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει και την ανάλογη τιμή. Στην Ιταλία για να αγοράσει κανείς μια Ferrari SF90 Stradale θα χρειαστεί να αποχωριστεί 537.500 ευρώ – και αυτά αφορούν τη βασική έκδοση, προτού αρχίσει ο ιδιοκτήτης να τη φορτώνει με έξτρα εξοπλισμό.

Το πολύ εντυπωσιακό γκαράζ του Ζλάταν

Αν νομίζετε ότι αυτή η Ferrari είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στη συλλογή του Ζλάταν, δυστυχώς κάνετε λάθος. Ο Σουηδός σουπερστάρ έχει κάνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να γιορτάζει τα γενέθλιά του αγοράζοντας ένα νέο υπεραυτοκίνητο. Πέρυσι κινήθηκε συντηρητικά και αγόρασε μια Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition, που κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ. Πρόπερσι όμως «έσπασε την μπάνκα» και απέκτησε μια εντυπωσιακή και σπάνια Ferrari Monza SP2, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

https://www.instagram.com/p/CQOUXcAssei/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτός από αυτά, το γκαράζ του Ζλάταν κοσμεί μια Porsche 918 Spyder, την οποία απέκτησε το 2014. Το μοντέλο αυτό, το επίσης εμβληματικό hypercar από το Τσουφενχάουζεν, αποδίδει σχεδόν 900 ίππους και η τιμή του ξεκινούσε από 800.000 ευρώ. Πέραν αυτών, ο Ζλάταν διαθέτει ακόμα μια ομάδα ακριβών και πολυτελών αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει Lamborghini Urus SUV, Ferrari Enzo, Audi S8, Lamborghini Gallardo και Maserati GranTurismo.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA