Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νίκη-χρυσάφι σε ό,τι αφορά στη μάχη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε μία μεγάλη μονομαχία… στρατηγικής με τον Λούις Χάμιλτον στο εντυπωσιακό Circuit of the Americas – εκεί όπου φιλοξενήθηκε ο 17ος από τους 23 γύρους της σεζόν του 2021.

Ο Φερστάπεν είχε την πολ ποζίσιον, όμως ήταν ο Χάμιλτον αυτός που εκκίνησε καλύτερα και έστριψε πρώτος. Καθώς όμως η Red Bull έδειχνε να έχει πλεονέκτημα έναντι της Mercedes, η γερμανική ομάδα επέλεξε μία εναλλακτική στρατηγική για τον πρωταθλητή.

Καθυστέρησε το πρώτο του πιτ στοπ κατά 4 γύρους και το δεύτερο κατά 8. Στόχος της ήταν, παρότι ο Χάμιλτον έχασε τα ηνία, να έχει τα ελαστικά του σε πολύ καλύτερη κατάσταση στο τέλος ώστε να επιτεθεί.

Πράγματι, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, να βρεθεί πίσω από τη Red Bull αλλά σε κανένα σημείο δεν έδειξε πως είχε την ταχύτητα να περάσει. Έτσι αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, που σε συνδυασμό με τον ένα βαθμό από τον ταχύτερο γύρο, ελαχιστοποίησαν τις απώλειες.

Ο Φερστάπεν που πανηγύρισε την 8η νίκη του μέσα στο 2021, ανέβασε τη διαφορά του από τους 6, στους 12 βαθμούς, με 5 αγώνες να απομένουν ακόμα. 

Το βάθρο συμπλήρωσε ο δεύτερος οδηγός της RBR, Σέρχιο Πέρεζ, επιτρέποντας στην αυστριακή ομάδα να μειώσει τη διαφορά από τη Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών, στους 22 πόντους.

Τέταρτος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari, που δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε, ενώ ακολούθησε μία τετράδα που έδωσε πολλές μάχες: ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη McLaren, ο Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes, ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari και ο Λάντο Νόρις με τη δεύτερη McLaren. Ένα γύρο πίσω, αλλά εντός βαθμών, ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri και ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin.

Επόμενος αγώνας, είναι το Grand Prix στο Μεξικό, στις 7 Νοεμβρίου. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA