Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που έφερε την ψυχαγωγία εικονικής πραγματικότητας στα μοντέλα παραγωγής. Από αυτό το καλοκαίρι, οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα θα μπορούν να φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (γυαλιά VR) και να βυθίζονται σε διάφορες μορφές πολυμέσων, όπως παιχνίδια, ταινίες και διαδραστικό περιεχόμενο. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. 

Από τον Ιούνιο του 2022, τα μοντέλα της Audi με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του συστήματος infotainment (MIB 3) της εταιρείας, θα έχουν δυνατότητα να ενσωματώσουν την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας holoride. Η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ μουσικής, κινηματογράφου και τεχνολογίας South by Southwest (SXSW) στο Όστιν του Τέξας και οι επισκέπτες θα μπορούν να οδηγούν στα πίσω καθίσματα πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων Audi. 

Για να χρησιμοποιηθεί το holoride, τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας πρέπει να συνδεθούν με το όχημα. Η σύνδεση δημιουργείται ασύρματα μέσω Bluetooth Low Energy (BLE).

Από τον φετινό Ιούνιο, επιλεγμένα μοντέλα , συγκεκριμένα τα Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron και Audi e-tron GT quattro, θα είναι έτοιμα για holoride σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία και στην Κίνα. Αρχικά η νέα τεχνολογία θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην αγορά των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσουν διαδοχικά και άλλες αγορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA