Μενού
  • Α-
  • Α+

Το BMW Group φέρνει στην Ελλάδα την τεχνολογία eDrive Zones, με άμεση εφαρμογή στην Αθήνα και από το προσεχές καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Η υπηρεσία που εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, αφορά τα plug-in υβριδικά οχήματα της BMW, τα οποία μπορούν να κινηθούν και αμιγώς ηλεκτρικά χάρη στην μπαταρία που φέρουν.

Μέσω της υπηρεσίας eDrive Zones και με τη χρήση του συστήματος πλοήγησης, οι υβριδικές BMW περνούν αυτόματα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων όταν εισέρχονται στο Δακτύλιο της Αθήνας! Προϋπόθεση βέβαια είναι η μπαταρία να έχει αρκετό επίπεδο φόρτισης ώστε να επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του οχήματος.

Τα αυτοκίνητο αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW. Μάλιστα οι οδηγοί θα «ανταμείβονται» με πόντους επιβράβευσης (υπηρεσία διαθέσιμη στην Ελλάδα στα τέλη του 2022) για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Επίσης, θα μπορούν να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.

Η plug-in υβριδική τεχνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου μείωσης κατά 50% των εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο από το στόλο οχημάτων του BMW Group μέχρι το 2030. Η υπηρεσία eDrive Zones θα επιτρέπει την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας: εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται τακτικά, οι καθημερινές διαδρομές εντός της πόλης θα μπορούν να καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA