Μενού
  • Α-
  • Α+

Η BMW Motorrad, το τμήμα μοτοσικλετών της γερμανικής μάρκας, περνά και επίσημα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, λανσάροντας το CE 04. Το ηλεκτρικό σκούτερ προσφέρει ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το BMW Group Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του CE 04 στη χώρα μας, με την προτεινόμενη λιανική τιμή να αρχίζει από τα 12.180 ευρώ. Με την κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η τιμή του ηλεκτρικού σκούτερ θα μειωθεί σημαντικά. 

Το BMW CE 04 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, που επιτρέπει την οδήγησή του με διαφορετικό δίπλωμα. Η βασική έκδοση έχει ονομαστική ισχύ 15 ίππων (μέγιστη 31 ίππων) και οδηγείται με άδεια έως 125 κ.εκ. Η δυνατή έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ έχει ονομαστική ισχύ 20 ίππων και μέγιστη 42 ίππων. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-50 χλμ/ώρα διαρκεί 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις είναι 120 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του BMW CE 04 έχει χωρητικότητα 8,9 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως 130 χλμ. Κάτι που σημαίνει ότι επαρκεί για τις μετακινήσεις εντός πόλης για 3-4 μέρες ή για μια κοντινή εκδρομή. Η φόρτιση 0-100% σε κοινή πρίζα διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά, ενώ σε γρήγορο φορτιστή 6,9 kW διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο εξοπλισμός (στάνταρ ή προαιρετικός) του CE 04 περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ολίσθησης ASC , σύστημα ελέγχου πρόσφυσης DTC, τέσσερα riding modes “ECO”, “Rain”, “Road” και “Dynamic”, σύστημα πέδησης με ABS (προαιρετικά ABS Pro με αισθητήρα κλίσης), έγχρωμη οθόνη 10,25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, αποθηκευτικούς χώρους στο πλάι και μπροστά, αεριζόμενο ντουλαπάκι για τη φόρτιση κινητού τηλεφώνου με θύρα φόρτισης USB-C.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των scooter – ευελιξία, ευκολία οδήγησης και πρακτικότητα – με προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας και στυλ. Το CE 04 είναι ένα σκούτερ συνδεδεμένο με τη ζωή του αναβάτη προσφέροντάς του μια πολύ συναισθηματική και πρωτοποριακή εμπειρία μετακίνησης. Με την άφιξη του BMW CE 04 του στην Ελλάδα, το BMW Group προσφέρει λύσεις μηδενικών ρύπων σε όλες τις μάρκες του», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Ελλάς, Αντρέας Ζίμπεν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA