Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Ρολάν Γκαρός, ένα από τα τέσσερα τουρνουά Grand Slam, αποτελεί το «καμάρι» των Γάλλων στο τένις. Στη φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 16 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα υπάρξει μία σημαντική αλλαγή στους χορηγούς του θεσμού. Για πρώτη φορά από το 1989, επίσημος μεταφορέας των μελών της διοργάνωσης, των αθλητών και των VIP δεν θα είναι η Peugeot.

Το συμβόλαιο των δύο πλευρών έληξε και η Renault δεν έχασε την ευκαιρία να προβληθεί στους χιλιάδες των θεατών και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών. Αρχής γενομένης από το φετινό τουρνουά και με ορίζοντα πενταετίας (έως το 2026), η Renault θα είναι Premium Partner του Ρολάν Γκαρός.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της στρατηγικής για τη βιώσιμη κινητικότητα, η Renault θα παρέχει 100 ηλεκτρικά Megane E-Tech, μέρος του συνολικού στόλου 160 οχημάτων. Η γαλλική μάρκα έχει θέσει ως στόχο να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2030. 

Παράλληλα, η Renault λανσάρει το “GIVE ME 5”, ένα νέο project εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, αφιερωμένο στις νέες γενιές. Ως πρώτο βήμα, θα προωθήσει το άθλημα στις πόλεις, ανακαινίζοντας γήπεδα τένις με τη βοήθεια τοπικών καλλιτεχνών. Τα δύο πρώτα γήπεδα αναμένεται να είναι έτοιμα στη Γαλλία έως τα τέλη του έτους. Κάθε φορά που στο φετινό Ρολάν Γκαρός το μπαλάκι θα χτυπά το φιλέ κατά τη διάρκεια του σερβίς (κάτι που συμβαίνει κατά μέσο όρο πάνω από 2.000 φορές στο τουρνουά), η Renault θα προσθέτει ένα ποσό στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Το λογότυπο της Renault θα εμφανίζεται στο φιλέ των πέντε μεγαλύτερων γηπέδων του τουρνουά, ενώ θα στήσει ένα περίπτερο 150 τ.μ. όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για την τωρινή και μελλοντική γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων της (όπως το Megane E-Tech, το πρωτότυπο Renault 5 και το SUV Austral).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA