Μενού
  • Α-
  • Α+

Με νέο κινητήρα και υβριδικό σύστημα Suzuki Strong Hybrid, δυνατότητα τετρακίνησης ALLGRIP, αυτόματο κιβώτιο AGS και εντυπωσιακή αισθητική, το ολοκαίνουριο VITARA Strong Hybrid ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη στην κατηγορία των συμπαγών SUV.

Το Suzuki VITARA Strong Hybrid διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του, με την γνωστή εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός της Suzuki, αντικατοπτρίζεται στην επιβλητική μάσκα, στο δυναμικό μπροστινό προφυλακτήρα με λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς και στη συνολικά στιβαρή, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη αισθητική του.

Με μήκος 4,175 μέτρα, το νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid ταιριάζει ιδανικά στις αστικές οδικές συνθήκες και αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στις καθημερινές μετακινήσεις. Παράλληλα, με μεγάλο μεταξόνιο και αυξημένο ύψος, διαθέτει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο και φιλόξενο εσωτερικό, στο οποίο οι πέντε επιβάτες απολαμβάνουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης αλλά και εξοπλισμού.

Απόλυτα συνδεδεμένο, χάρη στο προηγμένο σύστημα πολυμέσων και ταυτόχρονα εξαιρετικά ασφαλές, με πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης Suzuki Safety Support, αποτελεί το πιο συναρπαστικό μέσο απόδρασης, καθώς προσφέρει και τη δυνατότητα της προηγμένης τετρακίνησης Suzuki ALLGRIP.

Το νέο ισχυρό, συμπαγές και ελαφρύ υβριδικό σύστημα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών με ιδανικό τρόπο. Αποτελείται από τον προηγμένο κινητήρα DUALJET των 1.5 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας MGU επιτρέπει την αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση (EV), ενώ παράλληλα υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτρική οδήγηση (EV) με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η πιο ομαλή επιτάχυνση.

Όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (φορτίζοντας την μπαταρία) προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, πραγματοποιείται ανάκτηση της κινητικής ενέργειας η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση της επαρκούς ισχύος της.

Το Suzuki VITARA Strong Hybrid είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα στην κατηγορία B SUV που διαθέτει έκδοση με τετρακίνηση. Το προηγμένο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς Suzuki ALLGRIP Select προσφέρει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: συνεργάζεται τόσο με τον ηλεκτρικό, όσο και με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, οπότε η λειτουργία του δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις επιλογές λειτουργίας, τις Auto, Sport, Snow και Lock μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων τον ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει κάθε φορά επιλέξει, ώστε να έχει πάντα τον ιδανικό συνδυασμό πρόσφυσης και οικονομικής λειτουργίας, ανάλογα με το τερέν στο οποίο κινείται.

Στο νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid η κορυφαία οικονομία και αποδοτικότητα συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα οδήγησης. Σε αυτό συμβάλλει η υψηλή ροπή των 138 Nm του κινητήρα εσωτερικής καύσης, που υποβοηθείται από τα 60 Nm του ηλεκτρικού κινητήρα σε απαιτητικές συνθήκες.

Η συνδυαστική δύναμη των δύο κινητήρων περνά στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς χάρη σε ένα σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών σχέσεων μέσω paddles στο τιμόνι. Έτσι ο οδηγός έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο και μπορεί να απολαύσει την οδήγηση με τον τρόπο που επιθυμεί.

Δικίνητο ή τετρακίνητο, με τρία πλούσια επίπεδα εξοπλισμού, το νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid ταιριάζει σε κάθε οδηγό και κάθε ανάγκη. Με μέση κατανάλωση που ξεκινά από τα μόλις 5,3 λίτρα, δυναμικές επιδόσεις, μεγάλους χώρους και προηγμένη ασφάλεια, προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς στην κατηγορία των B SUV.

Επιπρόσθετα, το νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid μπορεί να εξοπλιστεί με γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή, ενώ η προαιρετική διχρωμία του αμαξώματος εντείνει το δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό του χαρακτήρα.

Με τιμές που ξεκινούν από τις 18.830 ευρώ και πέντε χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια, το Suzuki VITARA δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του, καθώς συνδυάζει την τεράστια εμπειρία της μάρκας στην τετρακίνηση με την προηγμένη υβριδική τεχνολογία, εξασφαλίζοντας μοναδικές δυνατότητες κίνησης, με κορυφαία απόδοση και αποδοτικότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA