Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 24 Μαΐου του 1972 η BMW υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το αγωνιστικό τμήμα BMW Motorsport το οποίο έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν της εταιρείας στους αγώνες αυτοκινήτου και στα σπορ εξωτικά μοντέλα της μάρκας. Οι Γερμανοί έχουν ήδη ξεκινήσει να γιορτάζουν το ορόσημο των 50 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος M παρουσιάζοντας διάφορες μοναδικές εκδόσεις μοντέλων.

Δύο από αυτά τα μοντέλα είναι οι ειδικές εκδόσεις των M3 Sedan και M4 Coupe τα οποία έρχονται να «κάψουν καρδιές» με τις λεπτομέρειες που έχει προσθέσει το τμήμα M της BMW. Τα δύο κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων αντλούν ισχύ από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, που αποδίδει 510 ίππους, με τεχνολογία M TwinPower Turbo και υψηλόστροφο χαρακτήρα. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, η ισχύς του μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή ενός M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic, ή πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ισχύος σε όλους τους τροχούς με χρήση της τεχνολογίας M xDrive.

Τα M3 και M4 για τα 50 χρόνια της BMW M είναι διαθέσιμα σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα σπάνια. Στον σχεδιασμό, έχουν επιλεγεί χρωματισμοί οι οποίο επανακυκλοφόρησαν αποκλειστικά για τα δύο μοντέλα από την ιστορία της BMW M. Αυτά συμπληρώνονται με σφυρήλατες ζάντες M σε παρόμοιους αποκλειστικούς χρωματικούς συνδυασμούς και εντυπωσιακές πινελιές στο εσωτερικό.

Η δίθυρη έκδοση M4 του BMW M 50 Jahre διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης και άλλες επιλεγμένες χώρες, με τα εξωτερικά χρώματα Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red και San Marino Blue. Η ειδική έκδοση που βασίζεται στην BMW M3 Sedan, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Αμερικανική και την Καναδική αγορά αυτοκινήτου. Για τα 500 αντίτυπα του τετράθυρου σπορ αυτοκινήτου, διατίθεται μία παλέτα με πέντε εξωτερικούς χρωματισμούς, καθένας από τους οποίους παραπέμπει σε έναν από τους πέντε προκατόχους του: Vermilion Red, Techno Violet, Interlagos Blue, Fire Orange και Limerock Grey. Τα εξαρτήματα είναι εμπνευσμένα από τους αγώνες και περιέχονται ομοίως στην γκάμα εξοπλισμού που διατίθεται για την επετειακή έκδοση, περιλαμβάνουν επίσης το εμπρός splitter από Carbon της BMW M Performance, την πίσω αεροτομή από Carbon της BMW M Performance και τις απολήξεις εξαγωγής της BMW M Performance από Carbon/Titanium.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA