Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Νορντσλάιφε του Νίρμπουργκρινγκ αποτελεί το απόλυτο πεδίο δοκιμών για κάθε σπορ αυτοκίνητο. Όποια μάρκα σημειώσει ρεκόρ γύρου στη διαδρομή των 20,8 χλμ. με τις συνεχείς στροφές και την αλλαγή υψομέτρου, περηφανεύεται δικαίως.  

Αυτή τη φορά ήταν η Porsche που επισκέφθηκε την «Πράσινη Κόλαση» - όπως αποκαλείται διεθνώς - για να πάρει πίσω το ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής. Η Taycan Turbo S ισχύος 761 ίππων σημείωσε χρόνο 7 λεπτά και 33,35 δευτερόλεπτα με τον οδηγό εξέλιξης Λαρς Κερνς πίσω από το τιμόνι της.

Δείτε το onboard βίντεο με το ρεκόρ της Porsche Taycan

Ο χρόνος ήταν πάνω από 2 δευτερόλεπτα καλύτερος από εκείνον του Tesla Model S Plaid, το οποίο σημείωσε γύρο 7:35.58 τον Σεπτέμβριο του 2021. Το Tesla είχε νικήσει προηγουμένως τον χρόνο της Taycan Turbo (7:42.34) που είχε σημειωθεί το 2019, αλλά η διαφορά ήταν μεγαλύτερη στην πραγματικότητα επειδή το ρεκόρ του 2019 βασίστηκε στην παλαιότερη έκδοση των 20,6 χλμ. της διαδρομής. Τόσο οι χρόνοι 7:35 του Plaid όσο και οι χρόνοι 7:33 της Taycan Turbo S βασίζονται στη μεγαλύτερη διαμόρφωση. 

Εκτός από το roll cage ασφαλείας και τα αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες, η Taycan Turbo S ήταν «ένα εξ ολοκλήρου τυπικό όχημα παραγωγής» σύμφωνα με την Porsche.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA