Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιταχύνοντας την μετάβασή του στον ηλεκτροκίνηση, το BMW Group προτίθεται να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στη Λειψία. Εκεί θα δημιουργηθούν επιπλέον οκτώ γραμμές παραγωγής, έως το 2024. Οι μπαταρίες που θα κατασκευάζονται, θα χρησιμοποιούνται σε μοντέλα όπως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του MINI Countryman, που επίσης θα παράγεται στη Λειψία.

Το 2023 στις δύο υφιστάμενες γραμμές μονάδων μπαταριών (modules) του εργοστασίου θα προστεθεί μία ακόμα, μαζί με πέντε γραμμές επίστρωσης κυψελών. Θα ακολουθήσουν δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης που θα λειτουργήσουν το 2024. 

Από το 2013 έως το καλοκαίρι του 2022, στο εργοστάσιο της Λειψίας, κατασκευάστηκαν πάνω από 250.000 αμιγώς ηλεκτρικά BMW i3 και πάνω από 20.000 plug-in υβριδικές BMW i8. Οι χώροι που ελευθερώνονται και οι δεξιότητες των εργαζομένων, θα χρησιμοποιηθούν τώρα στην παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Πάνω από 700 άτομα που ανήκουν στο προσωπικό παραγωγής ήδη εργάζονται στην παραγωγή εξαρτημάτων μπαταριών στο εργοστάσιο της Λειψίας, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μέχρι το 2024.

Από το 2020 μέχρι το τέλος του 2024, το BMW Group θα έχει επενδύσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία γραμμών παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στη Λειψία. Στο μέλλον, αυτές οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα καταλαμβάνουν μία επιφάνεια περίπου 150.000 τ.μ. του χώρου του εργοστασίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA