Μενού

Το νέο DS 7 κεντρίζει τις αισθήσεις

DS 7 2023
  • Α-
  • Α+

Η κατηγορία των premium SUV αυτοκινήτων στην οποία ανήκει το νέο DS 7 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε στελέχη εταιρειών και επαγγελματίες που ψάχνουν ένα αυτοκίνητο κύρους. Το νέο DS 7, χάρη σε μια διευρυμένη γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων, επωφελείται από όλα τα φορολογικά πλεονεκτήματα και αποτελεί ιδανική επιλογή για leasing.

 

Οι ειδικές εκδόσεις business του μοντέλου, απευθύνονται κυρίως στους εταιρικούς πελάτες, που ψάχνουν κορυφαίο όφελος αλλά και ανάλογα χαρακτηριστικά. Τα οποία, όπως θα δούμε στη συνέχεια, εξασφαλίζουν στο DS 7 ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στην κατηγορία των εταιρικών αυτοκινήτων.

DS 7 2023

Εξηλεκτρισμένη γκάμα

Στο νέο DS 7, η DS επέλεξε να προσφέρει μια ευρεία γκάμα plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων E-TENSE με 225, 300 και 360 ίππους, τα οποία έχουν εξελιχτεί μέσα από την αγωνιστική συμμετοχή της μάρκας στην Formula E.

Πιο συγκεκριμένα, το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, με κίνηση στους δύο τροχούς με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππων. Τα DS 7 E-TENSE 4x4 300 και DS 7 E-TENSE 4x4 360 με σύστημα τετρακίνησης συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 ίππων, καθώς και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε έναν από τους 2 άξονες κίνησης.

Ειδικότερα, το DS 7 E-TENSE 4x4 360 έχει επιμεληθεί η DS PERFORMANCE, η οποία εξασφάλισε την βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας, συνδυάζοντας επιτυχώς την αποδοτικότητα με τις υψηλές επιδόσεις. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά, τα μετατρόχια είναι μεγαλύτερα, (+24 χιλιοστά μπροστά, +10 χιλιοστά πίσω) και διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό οι ζάντες αλουμινίου 21'' BROOKLYN. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα.

DS 7 2023

Σε όλες τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του νέου DS 7, μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μικτό κύκλο και έως 81 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό κύκλο. Έτσι, κάθε οδηγός μπορεί να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές του μετακινήσεις με ελάχιστο κόστος και χωρίς ρύπους, ενώ σε κάθε μεγάλο ταξίδι χωρίς το άγχος προγραμματισμού στάσεων για φόρτιση.

Στο πλαίσιο της πληρότητας της γκάμας του νέου DS 7, διατίθεται και ο προηγμένος, ιδιαίτερα αποδοτικός αλλά και οικονομικός κινητήρας πετρελαίου 130 BlueHDi, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

DS 7 2023

Αισθητική αρτιότητα

Το νέο DS 7 ξεχωρίζει με τις εντυπωσιακές του αναλογίες, και τις έντονες σχεδιαστικές γραμμές και ακμές, που τονίζουν τη δυναμική του σχεδίαση και αναδεικνύουν περαιτέρω τη sport εμφάνισή του. Με τις κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος, το νέο DS 7 αποκτά δική του σχεδιαστική ταυτότητα που το διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του και το ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό του.

DS 7 2023

Οι λεπτοί προβολείς LED και τα νέα εντυπωσιακά φώτα ημέρας DS Light Veil, που αποτελούν βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης, ενώ και τα DS Wings ανανεώθηκαν σχεδιαστικά προκειμένου να ενισχύσουν τη συνολική δυναμική εμφάνιση στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος.

DS 7 2023

Το νέο DS 7 είναι το μεγαλύτερο στην premium C-SUV κατηγορία, με μήκος 4.593 μέτρα, μεταξόνιο 2.738 μέτρα και πλάτος 1.906 μέτρα. Έτσι προσφέρει κορυφαία ευρυχωρία στους επιβάτες του και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με αποτέλεσμα να αποτελεί την ιδανικότερη πρόταση και σε επίπεδο πρακτικότητας, άνεσης και καθημερινής ευκολίας.

Εντυπωσιακή άνεση και κορυφαία ποιότητα 

Tο νέο DS 7 διατίθεται σε πέντε διαφορετικές προτάσεις εξοπλισμού, που στόχο έχουν να αναδείξουν το προσωπικό στιλ του οδηγού και να δημιουργήσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία αξεπέραστης άνεσης και πολυτέλειας.

DS 7 2023

Το εσωτερικό με την ονομασία Bronze Harmony διακρίνεται για την αρμονία του, το Alcantara Noir δίνει το στίγμα τη σπορ διάθεσης, ενώ το δέρμα Nappa απογειώνει την πολυτέλεια. Σε κάθε εσωτερικό διάκοσμο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιλογή των υλικών και στις τεχνικές κατεργασίας τους, έτσι ώστε η αντιληπτή ποιότητα και αρτιότητα της κατασκευής να είναι μοναδική.

DS 7 2023

Στο εσωτερικό των εκδόσεων Rivoli & Opera ο οδηγός θα συναντήσει τον χρονογράφο B.R.M R180, ο οποίος σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρία B.R.M, αποκλειστικά για τη DS Automobiles, συνδυάζει ιδανικά την τεχνολογία με την πολυτέλεια και τον κομψό σχεδιασμό και μεταφέρεται στο νέο DS 7.

Τεχνολογία αιχμής 

Για το νέο DS 7 εξελίχθηκε ένα επίσης νέο σύστημα πολυμέσων, με την ονομασία DS IRIS SYSTEM. Αυτό είναι περισσότερο διαισθητικό, εργονομικό, πλήρως προσαρμόσιμο, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen για smartphones που διαθέτουν Android Auto και Apple CarPlay.

DS 7 2023

Ως κέντρο λειτουργίας υπάρχει μια οθόνη αφής 12" υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός, επίσης 12” και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του και να έχει άμεσα στη διάθεσή του όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Στο εσωτερικό του νέου DS 7 μοναδική είναι και η ηχητική εμπειρία, χάρη στο ηχοσύστημα FOCAL Electra. Το ηχοσύστημα περιλαμβάνει 14 ηχεία, συμπεριλαμβανόμενου ενός subwoofer και ενός ενισχυτή συνολικής ισχύος 515 Watt, αποδίδοντας εκπληκτική ποιότητα ήχου.

DS 7 2023

Εξαιρετικά σημαντικά για την ασφάλεια οδηγού, επιβατών αλλά και όλων των χρηστών του δρόμου, είναι επίσης τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στο νέο DS 7. To DS NIGHT VISION εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση από 50 εκ. έως 100 μέτρα τη νύχτα και σε συνθήκες κακού φωτισμού, ενημερώνοντας τον οδηγό για τον επερχόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

DS 7 2023

Το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο από μια κάμερα και τέσσερις ενεργούς αισθητήρες και προσαρμόζει ανεξάρτητα την ανάρτηση σε κάθε τροχό την κατάλληλη στιγμή. Το DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς περιλαμβάνει προβολείς που προσαρμόζουν το φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία φώτων στροφής εξασφαλίζουν άμεσο φωτισμό στις στροφές και βελτίωση της ορατότητας. Επιπλέον χάρη στη λειτουργία PIXEL, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τους προπορευόμενους και τους διερχόμενους οδηγούς.

DS 7 2023

Το DS DRIVER ATTENTION MONITORING αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία και είναι το σύστημα το οποίο αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες και προειδοποιεί όταν διαπιστώνει κόπωση ή απόσπαση προσοχής για άμεση στάση.

 

Ιδανική πρόταση εταιρικού αυτοκινήτου

DS 7 2023

Όλη η γκάμα εκδόσεων του νέου DS 7 συνθέτει την πιο έξυπνη επιλογή εταιρικού αυτοκινήτου. Τα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες στις περιπτώσεις των εκδόσεων plug-in hybrid αλλά και το προνόμιο μηδενικού ή πολύ χαμηλού φόρου για παροχή σε είδος στους χρήστες των εταιρικών αυτοκινήτων, καθιστούν το νέο DS 7 μια premium, αλλά και πολύ προσιτή, εν τέλει, πρόταση.

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλα τα άρθρα του αφιερώματος Leasing 2023